Sök på Svedea.se

2013-10-22

Fem skoterklubbar får 100 000 kr till bättre och säkrare skoteråkning

Skoterfonden delar årligen ut 100 000 kronor för att stötta Sveriges skoterklubbar i deras viktiga arbete för bland annat säkrare skoteråkning. I samband med Snöskoterns dag den 26 oktober sker 2013 års utdelning ur fonden och fem klubbar får dela på 100 000 kronor. Prisutdelningen kommer att äga rum kl. 14.00 hos Motorbolaget i Umeå.

Många skoterklubbar jobbar hårt för att skapa möjligheter till bättre och säkrare skoteråkning. Samtidigt kämpar många klubbar med ekonomin. För att dra ett strå till stacken har Svedea inrättat Skoterfonden som varje år delar ut 100 000 kr. Klubbarna kan söka pengar till projekt som främjar skoteråkandet, bidrar till ökad säkerhet eller bidrar till en bättre naturupplevelse.

– Skoterklubbarna gör ett viktigt och stort arbete för att öka säkerheten och skapa möjligheter till bra skoteråkning. Men vi vet att det finns många klubbar som har svårt att få pengarna att räcka till allt de vill göra. Skoterfonden är vårt sätt att bidra och visa att vi vill vara en del av Skotersverige, säger Fredrik Lillehöök, ansvarig för snöskoterförsäkring på Svedea.

De klubbar som får årets bidrag ur fonden är Sävarådalens Snöskoterklubb, Vemdalens Snöskoterklubb, Åredalens Snöskoterklubb, Stuguns Snöskoterklubb och Sävast Skoterklubb. Pengarna kommer bland annat användas till att rusta upp leder och bygga säkrare skoterledsöverfarter över riks- och landsvägar.

– Det känns fantastiskt att få pengar ur fonden. Vårt östra ledområde har legat i träda under sex år och det är Svedeas förtjänst att vi nu har möjlighet att väcka liv i det, säger Kent-Åke Palm, kassör i Sävarådalens Snöskoterklubb.

För mer information kontakta:
Fredrik Lilliehöök, ansvarig snöskoterförsäkring på Svedea Motorförsäkring, 
063-16 15 42, fredrik.lilliehook@svedea.se


Svedea Motorförsäkring är ett affärsområde inom Svedea, ett nischat bolag med en tydlig ambition: Att bli nummer ett i de marknadssegment där bolaget är verksamt.Högt engagemang, starkt kundfokus och en passion för försäkring karakteriserar Svedea. Bakom bolaget står International Insurance Company of Hannover Ltd, helägt dotterbolag till ett av världens största återförsäkringsbolag – Hannover Re.

Svedea erbjuder:

Båtförsäkring
Mc-försäkring
Skoterförsäkring
ATV-försäkring
Företagsförsäkring

För mer information kontakta:

Anders

Kommunikationschef

070-322 86 92 anders.brandstrom@svedea.se

Facebook

Instagram