Sök på Svedea.se

2012-09-24

Examensdags för Svedeas mc-stipendiater

Imorgon är en stor dag för de sex deltagarna i Svedeas intensivutbildning för MC-kort. Efter sju dagars hårdträning är det äntligen dags för uppkörning. Närmare trehundra personer ansökte om de åtråvärda platserna. Utbildningen har genomförts i samarbete med BA Trafikskola i Jönköping.

Återväxten bland MC-åkare har under senare år varit svag. Statistik från Trafikverket visar att att antalet nya MC-körkort minskat med 30% sedan toppåren 2002-2004. Svedea Motorförsäkring vill dra sitt strå till stacken för att fler ska skaffa sig behörighet att köra motorcykel och utlyste därför ett stipendium där sex personer erbjöds en kostnadsfri intensivkurs för MC-kort.
 
– Vi vill ge fler chansen att uppleva glädjen att köra motorcykel. MC-kortsstipendiet är en viktig symbolhandling för oss som specialiserar oss på försäkringar för motorcyklar. Det är många som uttrycker sin uppskattning för att vi gör något konkret åt att allt färre tar MC-kort, säger Olle Molin, operativ chef på Svedea Motorförsäkring.
 
Nu är det alltså dags för uppkörning och idag måndag slipar deltagarna in i det sista för att tekniken ska sitta som den ska.
– Alla deltagare har jobbat hårt för att lära sig behärska de moment som ingår. Det är en väl förberedd grupp som kör upp på tisdag, säger Berny Andersson, ansvarig trafikutbildare på BA Trafikskola..
 
Representanter för media är varmt välkomna. Det kommer att beredas tillfälle att prata med deltagarna före och efter uppkörningen.

För mer information kontakta:
Olle Molin, operativ chef, Svedea Motorförsäkring, 08-790 04 10, olle.molin@svedea.se
Berny Andersson, ansvarig trafikutbildare BA Trafikskola, 070-604 07 71, berny@ba-trafikskola.se

Svedea Specialförsäkring:

Svedea Specialförsäkring är ett nischat bolag med en tydlig ambition: Att bli nummer ett i de marknadssegment där bolaget är verksamt.

Högt engagemang, starkt kundfokus och en passion för försäkring karakteriserar Svedea. Bakom bolaget står International Insurance Company of Hannover Ltd, helägt dotterbolag till ett av världens största återförsäkringsbolag – Hannover Re.

Svedea erbjuder:

MC försäkring
Båtförsäkring
Skoterförsäkring
ATV Försäkring
Gruppförsäkring
 

För mer information kontakta:

Anders

Kommunikationschef

070-322 86 92 anders.brandstrom@svedea.se

Facebook

Instagram