Sök på Svedea.se

2020-06-30

Eva Åkerman i Linsell tilldelas Småföretagarstipendiet från Svedea

Den pågående coronakrisen har slagit hårt mot många företagare. För att ge Sveriges småföretagare en hjälpande hand instiftade Svedea Småföretagarstipendiet. Nu har en samstämmig jury utsett Eva Åkerman och hennes Linsells Livs till första stipendiat.

Varje månad under perioden juni till september delar Svedea ut 25 000 kr till fyra olika småföretagare som behöver akut stöttning. Hur pengarna används är upp till respektive stipendiat. Eva och hennes landsbygdsbutik är en viktig samlingspunkt i det lilla samhället med runt 70 bofasta personer.

– Eva är verkligen en eldsjäl som slitit för att få verksamheten att gå runt. Vinterturisterna uteblev till följd av coronapandemin och handeln upphörde i stort sett helt. För att hjälpa byns äldre öppnar hon tidigare för att hinna köra ut mat till de som inte vågar ta sig till butiken. Evas viktiga roll för hela byn som en samlande kraft gör att hon blir vår första stipendiat och får 25 000 kr att använda i sin verksamhet, säger Jonas Nilsson, chef direktaffär företag på Svedea.

Småföretagare utgör en viktig del av Sverige. Ungefär hälften av alla i den privata sektorn jobbar inom småföretag. Småföretagarstipendiet löser inte alla problem, men Svedea hoppas kunna göra livet lättare för några kämpande småföretagare. 

– Jag blev fullkomligt överraskad när jag fick beskedet och hade inte ens själv ansökt, det var en god vän här i Linsell. Stipendiet kommer verkligen väl till pass och jag hoppas kunna göra min butik ännu mer attraktiv. Små butiker fyller en viktig funktion, särskilt på små orter, säger Eva Åkerman, Linsells Livs.

Behöver ditt företag också en hjälpande hand?

Alla småföretagare kan ansöka. Återstående ansökningsperioder är:

  • 16 juni–15 juli 2020

  • 16 juli–15 augusti 2020

  • 16 augusti–15 september 2020

 

Läs mer om Småföretagarstipendiet och ansök här. 

För mer information kontakta:

Christina Almtun

Affärsområdeschef företag

070-568 27 79 Christina.Almtun@svedea.se

Jonas Nilsson

Chef, företag – direktaffär

070-618 33 36 jonas.nilsson@svedea.se

Facebook

Instagram