Sök på Svedea.se

2012-01-23

Anders Larsson ny styrelseordförande i Svedea

Svedea Specialförsäkring inleder året med en offensiv förstärkning av styrelsen. Ny styrelseordförande blir Anders Larsson som har mer än trettio års erfarenhet av försäkring. Larsson har under de senaste elva åren ansvarat för uppbyggnaden av ett av USA:s ledande nichförsäkringsbolag, Clarendon Insurance Group.

Ny ordförande i Svedea efter Einar Östlund blir Anders Larsson som har mer än 30 års erfarenhet från finans och försäkring. Han arbetar idag som rådgivare åt internationella försäkringsbolag och har under de senaste 11 åren varit verksam som CFO och COO på Clarendon Insurance Group, ett av Amerikas ledande försäkringsbolag med inriktning på nischprodukter.

– Vi i Sverige har mycket att lära av den internationella försäkringsmarknaden, inte minst den i USA, och det är en stor förmån att få ta del av den erfarenhet som Anders samlat på sig under sina år som ledare för Clarendon, säger Pär Pettersson VD för Svedea Specialförsäkringar.

– Svedea är ett smart och spännande bolag som kommit mycket långt på kort tid. Jag ser stora likheter med den verksamhet som jag arbetat med under de senaste elva åren och kommer att bidra aktivt i den fortsatta utvecklingen hos Svedea, säger Anders Larsson.

Anders Larsson, 54, är civilekonom och arbetade som auktoriserad revisor och partner på Deloitte mellan 1981 och 1990 innan han började sin karriär inom finans och försäkringsmarknaden. Mellan 1991 och 1997 arbetade Anders Larsson för Skandia som chef för bolagets internrevision och som ekonomidirektör Skandia Norden, ekonomidirektör Skandia Asset management och ekonomidirektör Skandia International. Mellan 1997 och 1999 var Larsson VD för Hannover Re:s skandinaviska verksamhet och under perioden 2000-2011 ledde han uppbyggnaden av Clarendon Insurance Group som Chief Financial Officer och från 2005 som Chief Operating Officer.

För mer information kontakta:

Pär Petterson, VD Svedea Specialförsäkring, 08-790 03 01, par.pettersson@svedea.se
Anders Larsson, Styrelsordförande Svedea Specialförsäkring, 073-228 28 23, anders.larsson@svedea.se

Svedea Specialförsäkring är ett nischat bolag med en tydlig ambition: Att bli nummer ett i de marknadssegment där bolaget är verksamt. Högt engagemang, starkt kundfokus och en passion för försäkring karakteriserar Svedea. Bakom bolaget står Inter Hannover, helägt dotterbolag till ett av världens största återförsäkringsbolag – Hannover Re.

För mer information kontakta:

Anders

Kommunikationschef

070-322 86 92 anders.brandstrom@svedea.se

Facebook

Instagram