Sök på Svedea.se

2014-06-30

ABS bromsar premieutvecklingen för motorcyklar

Bättre säkerhetsutrustning på motorcyklar tillsammans med en hög säkerhetsmedvetenhet bland mc-åkare börjar nu ge avtryck i olycksstatistiken. Försäkringsspecialisten Svedea har konstaterat att antalet singelskador minskat de senaste två åren, något som påverkar premienivån på mc-försäkring.

Allt fler nya motorcyklar levereras med bättre teknisk säkerhetsutrustning. Låsningsfria bromsar, antispinn och aktiv fjädring är några av de vanligaste detaljerna. Detta i kombination med ett ökat säkerhetstänkande hos mc-åkarna har lett till att antalet singelskador bland Svedeas kunder minskat med 5 % de senaste två åren.

– De låsningsfria bromsarna är det som haft störst inverkan på antalet skador. Och att skadorna gått ner påverkar premienivån på mc-försäkring. Hade vi inte sett den positiva trenden med minskade skador hade premierna varit högre än de är idag, säger Jan Karlsson, produktchef mc på Svedea.

– Det är inte bara motorcyklarnas utrustning som leder till minskade skador, även motorcyklisternas höga säkerhetsmedvetenhet spelar in, fortsätter Jan Karlsson.

I en undersökning som Svedea gjort har 4 000 hojåkare svarat på vad de använder för säkerhets-utrusning. Det framgår att 98 % använder både hjälm och mc-ställ och så mycket som 65 % använder också en kompletterande ryggskena. Vidare svarade hela 35 % att låsningsfria bromsar och antispinn är avgörande faktorer när de ska köpa en ny mc.

För mer information kontakta:
Jan Karlsson, produktchef mc, 0470-700 671, jan.karlsson@svedea.se


Svedea är ett nischat bolag med en tydlig ambition: Att bli nummer ett i de marknadssegment där bolaget är verksamt.Högt engagemang, starkt kundfokus och en passion för försäkring karakteriserar Svedea. Bakom bolaget står International Insurance Company of Hannover Plc, helägt dotterbolag till ett av världens största återförsäkringsbolag – Hannover Re.

Svedea erbjuder:

Båtförsäkring
Vattenskoterförsäkring
Mc-försäkring
Skoterförsäkring
ATV-försäkring
Försäkring för begagnade bilar
Företagsförsäkring

För mer information kontakta:

Anders

Kommunikationschef

070-322 86 92 anders.brandstrom@svedea.se

Facebook

Instagram