Om din katt måste avlivas

Med en livförsäkring kan du få ersättning om din katt dör eller måste avlivas. Försäkringen är till för alla katter som är id-märkta och den har ingen självrisk.


Så behandlar vi dina personuppgifter

Livförsäkring

Livförsäkringen kan du köpa till id-märkt katt och den kan ersätta dig om din katt dör eller måste avlivas. Nedan kan du se en kortfattad beskrivning av vad som ingår i försäkringen, för fullständig information se vårt villkor.

Innehåll Livförsäkring

Vilka katter kan försäkras?

Du kan köpa livförsäkring för id-märkta katter som är minst sex veckor gamla men som inte fyllt sex år. För att kunna köpa livförsäkring behöver du ha katten veterinärvårdsförsäkrad hos oss.

Välj rätt livförsäkringsbelopp

Det försäkringsbelopp du väljer ska spegla kattens inköpspris och marknadsvärde, det är också det belopp du max kan få i ersättning. En omeriterad katt som är stambokförd och registrerad i SVERAK kan högst försäkras till 20 000 kronor. Blandraskatt eller katt som är oregistrerad och utan meriter kan högst försäkras till 1 000 kronor.

Livförsäkringsbeloppet kommer att börja sänkas med 20 procent per år från förnyelsen av försäkringen det år som katten fyller åtta år. Vi sänker aldrig livförsäkringsbeloppet under 1 000 kr.

Begränsningar för vissa raser

Det finns vissa raser som har begränsningar i försäkringen, det vill säga fall när försäkringen inte lämnar någon ersättning. Livförsäkringen har begränsningar för följande raser: scottish fold, perser och exotic. Mer information om begränsningarna hittar du i villkorssammanfattningen.

Högt livvärde på din katt?

Om du vill försäkra din katt med ett livvärde som är högre än 20 000 kr för katt som är registrerad i SVERAK behöver du skicka in ett veterinärintyg till oss. Du behöver även styrka kattens värde med meriter. 

 Ladda ner veterinärintyg (se)
 Ladda ner veterinärintyg (eng)

Mer om kattförsäkring

Prata
med
oss!
Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.