Om din katt måste avlivas

Med en livförsäkring kan du få ersättning om din katt dör eller måste avlivas. Försäkringen är till för alla katter som är id-märkta och den har ingen självrisk.

Livförsäkring

Livförsäkringen kan du köpa till id-märkt katt och den kan ersätta dig om din katt dör eller måste avlivas. Nedan kan du se en kortfattad beskrivning av vad som ingår i försäkringen. För fullständig information, se vårt villkor.

Livförsäkring
check

Skada och sjukdom

Du kan få ersättning om din katt dör eller skadas/insjuknar så svårt att veterinär rekommenderar avlivning. Undantag är om skadan eller sjukdomen som låg till grund för dödsfallet/avlivningen uppstod innan försäkringen tecknades eller om skadan/sjukdomen finns med bland försäkringens generella undantag (se vårt villkor).

check

Ledsjukdomar

Du kan få ersättning om din katt behöver avlivas på grund av vissa ledsjukdomar om katten varit oavbrutet försäkrad sedan före fyra månaders ålder.

check

Dolda fel

Du kan få ersättning om din katt måste avlivas på grund av dolt fel om katten varit oavbrutet försäkrad hos oss sedan före fyra månaders ålder. Din katt måste vara veterinärbesiktigad utan anmärkning av veterinär i Sverige mellan elva och sexton veckors ålder.

check

TR (FORL)

Du kan få ersättning om din katt behöver avlivas på grund av TR (FORL) om katten varit oavbrutet försäkrad hos oss sedan före två års ålder.

Vilka katter kan försäkras?

Du kan köpa livförsäkring för id-märkta katter som är minst sex veckor gamla men som inte fyllt sex år. För att kunna köpa livförsäkring behöver du ha katten veterinärvårdsförsäkrad hos oss.

Välj rätt livförsäkringsbelopp

Det försäkringsbelopp du väljer ska spegla kattens inköpspris och marknadsvärde, det är också det belopp du max kan få i ersättning. En omeriterad katt som är stambokförd och registrerad i SVERAK eller annat motsvarande kattförbund kan högst försäkras till 30 000 kronor. Blandraskatt eller katt som är oregistrerad och utan meriter kan högst försäkras till 5 000 kronor.

Livförsäkringsbeloppet kommer att börja sänkas med 20 procent per år från förnyelsen av försäkringen det år som katten fyller åtta år. Vi sänker aldrig livförsäkringsbeloppet under 5 000 kr.

Begränsningar för vissa raser

Det finns vissa raser som har begränsningar i försäkringen, det vill säga fall när försäkringen inte lämnar någon ersättning. Livförsäkringen har begränsningar för följande raser: scottish fold, perser och exotic. För försäkringar nytecknade från 2020-01-01 gäller dessa begränsningar även blandraser där någon av dessa raser ingår. Mer information om begränsningarna hittar du i förköpsinformationen.

Högt livvärde på din katt?

Om du vill försäkra din katt med ett livvärde som är högre än 30 000 kr för katt som är registrerad i SVERAK eller annat motsvarande kattförbund behöver du skicka in ett veterinärintyg till oss. Du behöver även styrka kattens värde med meriter. 

 Ladda ner veterinärintyg (se)
 Ladda ner veterinärintyg (eng)

Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.