Om Svedea

På Svedea försäkrar vi inte allt. Men det vi försäkrar är vi riktigt bra på. 

Svedea är inget vanligt försäkringsbolag. Och vi som arbetar här är inga vanliga försäkringsmänniskor. Vi har alla ett passionerat förhållande till våra specialområden och är experter på det vi gör.

Hos oss kan du köpa försäkring för bil, motorcykel, snöskoter, ATV, båt, vattenskoter, hund, katt och företag. Målet är att bli ledande inom våra specialområden och vi kan nog säga att vi är på god väg.

Svedea AB har Finansinspektionens godkännande som försäkringsförmedlare. Försäkringsgivare för Svedeas produkter är HDI Global Specialty som ägs av HDI Global SE och Hannover Rück SE. Båda ingår i den tyska försäkringskoncernen Talanx AG.

Stabil grund att stå på

Svedea etablerades 2010 med målet att bli marknadsledande inom utvalda nischer. Vår huvudägare, Hannover Re-koncernen – världens tredje största återförsäkringsbolag, ger oss långsiktig uthållighet och skapar trygghet för våra kunder.

Godkända av FI

Svedea AB är godkända som försäkringsförmedlare av Finansinspektionen. Försäkringsgivare för våra produkter är HDI Global Specialty.

HDI Global Specialty försäkrar

HDI Global Specialty SE är ett globalt verksamt sakförsäkringsbolag som bedriver försäkringsverksamhet i egen regi och via agenturföretag. HDI Global Specialty ägs av HDI Global SE och Hannover Rück SE som båda ingår i den tyska försäkringskoncernen Talanx AG med en omsättning överstigande 330 miljarder SEK.