Varför företagsförsäkring? Tre sanningar.

Alla företag har olika försäkringsbehov, så ibland kan det kännas svårt att välja rätt skydd – och se fördelarna med det. Därför har vi kokat ned nödvändigheten med att ha en företagsförsäkring till tre enkla sanningar.

Kvinna på kontor

1. Din hemförsäkring ersätter aldrig skador i bolaget

Tänk dig att du jobbar hemifrån och det blir inbrott. Din hemförsäkring täcker då bara stölder och skador i ditt hem, ingenting som tillhör ditt företag som dator, skrivare etc. Du kanske spiller kaffe över din dator? Utan företagsförsäkring får du ersätta den själv. Exemplen är många, men faktum är att en hemförsäkring inte täcker någonting som tillhör eller är inköpt genom ditt företag.

2. Skyddar även det du kanske inte tänkt på

En företagsförsäkring kan associeras till något som är bra att ha vid brand eller inbrott – och hoppas därför över. Det är synd då många företagare med den tron riskerar ställas på bar backe om oturen är framme. Oturen kan nämligen klä sig i många skepnader.

En företagsförsäkring täcker förvisso både brand och inbrott, men som företagare kan du även krävas på skadestånd, maskiner kan gå sönder som gör att verksamheten stannar av. Du kan hamna i tvist med en kund, hyresvärd eller leverantör. Kort sagt, en företagsförsäkring täcker så mycket mer än din egendom. Den skyddar hela ditt företag.

3. En paketlösning kan aldrig bli skräddarsydd

De flesta av dagens försäkringsbolag säljer idag färdiga försäkringspaket som i möjligaste mån anpassats till olika branscher. Men inget företag är ju det andra likt. Dina förutsättningar och krav på försäkringsskydd är ju helt unika och inte jämförbara med någon annan. Därför är det väldigt viktigt att du har ett försäkringsskydd som är rätt utformat på riktigt för ditt företag. Det kan göra den stora skillnaden om oturen är framme.

Vi förstår och anpassar efter din verklighet – på riktigt

Vi erbjuder ett försäkringsskydd som är skräddarsytt för ditt specifika företag och som kommer med en förstklassig skadehantering.

Se ditt pris härVad menar vi med en skräddarsydd försäkring?

Vi erbjuder vi inga generella paketlösningar för olika branscher som kan innehålla skydd du inte ens behöver. Istället får du en individuellt utformad försäkring som du själv hjälper till att ta fram genom att svara på ett antal enkla frågor. Du guidas fram, tar besluten och sedan är allt klart.

Enklare uppdelning gör det enklare att välja

Till att börja med har vi delat upp de olika försäkringstyperna i tre kategorier som gäller oavsett bransch:

  • Skydd du måste ha
  • Skydd du bör ha
  • Skydd som är bra att ha

Kombinera en trygg bas med en skräddarsydd mix

Den första kategorin består av försäkringsskydd du måste ha, oavsett vilken bransch du jobbar inom – ansvarsförsäkring, rättsskydd, egendomsförsäkring och avbrottsförsäkring. Kategori två, Skydd du bör ha, är de försäkringar som vi av erfarenhet vet kan göra stor nytta för dig i just din bransch. I den sista kategorin kan du därefter välja mellan en stor mängd olika nischförsäkringar för olika branscher. På detta sätt får du en trygg bas som du därefter kan kombinera med den unika mix av försäkringsskydd som passar din verklighet bäst. Du svarar bara på ett antal enkla frågor. Du guidas fram, tar besluten och sedan är allt klart. På så sätt betalar du inte för något du inte behöver och kan alltid känna dig säker på att det som betyder mest är bäst skyddat.

Vad kostar rätt försäkring för ditt företag?

Organisationsnummer