Sök på Svedea.se

Ska du åka bort i sommar?

Sommar är för de flesta lika med sol, bad och värme. Men för många småföretagare kan jobbet inte läggas helt åt sidan och därför är det naturligt att både jobbmobil och dator följer med på semestern. Risken att det blir ett kostsamt val är dock stor – många företagsprylar står nämligen utan försäkring under privata resor.

Att mobil och dator är viktiga arbetsredskap vet vi alla. Och för småföretagare kan det bli både stökigt och kostsamt om något händer med dem. Under sommaren ökar risken för skador då mobil och dator ofta tas med på semestern där både risken för stöld och andra skador är högre. Många känner inte heller till att jobbmobil och jobbdator oftast står utan försäkring vid privata resor.

Därför vill jag tipsa dig om att kolla upp hur din företagsförsäkring gäller om något skulle hända med jobbmobil eller jobbdator under en privat semesterresa. I många fall gäller inte försäkringen under semester utan bara under arbetstid. Och en hemförsäkring gäller inte för sådant som köpts i företaget.

Och när du ändå kollar upp din företagsförsäkring, glöm inte att slänga ett öga på självrisken för allriskskador – vilket oftast är den del av försäkringen som ersätter oförutsedda skador på dator och mobil. Vissa företagsförsäkringar har så pass höga självrisker att skyddet för mindre prylar som till exempel mobiler blir nästintill obefintligt.

Mina fyra bästa tips

Text av: Jonas Nilsson

Jonas har under de senaste 18 åren jobbat i försäkringsbranschen, både mot privat- och företagsmarknaden. Han har själv erfarenhet som egenföretagare och vet den passion och mod som många småföretagare lägger ner. Här på bloggen skriver han om vad du som småföretagare kan tänka på för att göra ditt företag så lönsamt och framgångsrikt som möjligt! 

Facebook

Instagram