Sök på Svedea.se

En röd skylt med texten 'LEDIG LOKAL' hänger på en svart lyktstolpe framför färgglada byggnader under en klarblå himmel

Dags för ny lokal? Så får du koll och kontroll

När ett bolag växer måste nya rutiner formas, ni kanske till och med behöver byta lokal eller förändra de befintliga? Då finns det förberedelser som är bra att ha gjorda innan – och dom berättar vi mer om här.

Granska ditt nuvarande hyresavtal

Läs igenom ditt nuvarande avtal och se hur lång uppsägningstid du har. God framförhållning påverkar förutsättningarna i jakten på rätt lokal. Har du flera år kvar på kontraktet så är tyvärr en grundläggande regel i lokalhyresavtalet att det inte kan sägas upp vid någon annan tidpunkt än vid hyrestidens utgång. Denna regel finns för att alla inblandade parter ska kunna förlita sig på att det avtal man har kommit överens om gäller under löptiden.

Vilka behov har du?

I dagens snabbföränderliga värld är det ett stort plus om den nya lokalen kan anpassas efter olika tänkbara scenarier. Det är alltså en bra idé att gå igenom vilka behov din verksamhet har idag och vilka som kan uppstå i morgon.

Ge dig tid att planera

Hur vill du att planlösning, färger och val av inredning ska se ut och fungera? Vilka värden ska lokalen ge dig och dina eventuella medarbetare, är den förberedd för olika former av möten och arbetssätt? Behöver du parkeringsmöjligheter? Undersök i tid och försök göra själva flytten så hållbar som möjligt. 

Förstå det nya hyresavtalet

Det är naturligtvis fantastiskt kul och spännande när man till slut hittat den perfekta lokalen. Men då är det samtidigt smart att vara lite noggrann. Innan du skriver på hyresavtalet är det viktigt att du förstår vad som ingår i avtalet och vilket ansvar du som hyresgäst har. 

Skydda din verksamhet!

Även om du är mitt inne i en större förändring, så är det väldigt viktigt att inte glömmer att se över ditt försäkringsskydd. Du är nämligen ansvarig för skador som kan uppstå, som till exempel inbrott, vattenskada eller skadegörelse och måste därför ha en försäkring. 

Brandlarm och sprinklers

Se över din försäkring

Se över säkerhetsföreskrifter och område

Skydda din lokal med vår företagsförsäkring

Ange dina uppgifter nedan och börja räkna.

Organisationsnummer

Facebook

Instagram