Frågor och svar kring flytten

Har du funderingar kring flytten av din djurförsäkring från ICA till Svedea? Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna om bland annat premier, vad som händer vid en skada och försäkringens omfattning.

Vanliga frågor och svar

Anledningen är att ICA har bestämt sig för att själva ta fram egna djur- och båtförsäkringar.
Knappt någonting, bortsett från att Svedea tar över hela ansvaret för dig som kund när din försäkring förnyas. Din ICA-bonus på premien upphör – men omfattning, självrisker och villkor är precis lika förmånliga som du är van vid. Och samma blixtsnabba skadehantering, 95 % av alla skador hanteras inom ett dygn!
Ja, din omfattning blir inte förändrad. Det skydd du hade på den försäkring som du köpte via Ica är den samma eller bättre.
Du fortsätter att betala på samma sätt som innan, men till ett nytt bankgiro som istället tillhör Svedea. Avsändaren på fakturan kommer i fortsättningen vara Svedea, istället för ICA. Om du betalar med e-faktura och har automatiskt godkännande, och även i fortsättningen vill att e-fakturorna ska godkännas automatiskt, behöver du lägga upp ett nytt automatiskt godkännande för e-fakturorna på nytt.
Din årspremie hos Svedea kommer inte vara bonusgrundande hos Ica.
Svedea har ansvarat för skaderegleringen sedan start, så det blir ingen skillnad för dig. Du kommer att kunna direktreglera din skada hos veterinären även fortsättningsvis och Svedea kommer att fortsätta ersätta dig för skador du haft under tiden som ICA-kund.
Nej, försäkringen är ett ett-års avtal och kan inte avslutas innan din huvudförfallodag.
Efter att försäkringen är förnyad hittar du uppgifter om din försäkring på Mina Sidor och via försäkringshandlingarna som skickas hem till dig, antigen digitalt eller med vanlig post.
Svedea har ansvarat för skaderegleringen sedan start, så det blir ingen skillnad för dig. Du kommer att kunna direktreglera din skada hos veterinären även fortsättningsvis och Svedea kommer att fortsätta ersätta dig för skador du haft under tiden som ICA-kund.
Du kommer att kunna direktreglera din skada hos veterinären även fortsättningsvis och Svedea kommer att fortsätta ersätta dig för skador du haft under tiden som ICA-kund.
Den kommer att vara oförändrat första året. Efter år ett kommer premien justeras till följd av att ditt djur blivit äldre, eventuell valprabatt har fallit bort samt eventuellt en generell index-justering beroende på inflation och kostnadsutvecklingen inom djursjukvården.
Du behöver registrera ditt nya försäkringsnummer hos FirstVet efter din förnyelse för att du ska få ta del av fria samtal med FirstVet.
Har du frågor kring din förnyelse kontakta Svedeas kundnav som hjälper dig. Telefonnummer till kundnavet är 0771 160 190.

Har du frågor om en faktura du fått, kontaktar du Svedea på 0771 160 190.