Sök på Svedea.se

Ansök om Hundstipendiet senast 30 april 2024.

Ansök om Hundstipendiet senast 30 april 2024.

2024-02-01

Sök Hundstipendiet: En helg på slottet!

Svedea ger sju hundägare chansen att lära sig om hundens beteende och träna roliga sporter på Hesselby Slott helgen 31/8–1/9. Nu är ansökan öppen!

Bakgrunden till att Svedea instiftade Hundstipendiet var att inspirera hundägare att utvecklas tillsammans och samtligt lära känna sina hundar lite bättre. För tredje året i följd genomförs stipendiet i svårslagen miljö, denna gång på hundvänliga Hesselby Slott.

– Vad är väl en helg på slottet? Alldeles underbar! Intresset för Hundstipendiet har aldrig varit så stort som sen vi införde slottstemat. Alla stipendiater vittnar om en fantastisk helg där man får två minnesvärda och lärorika dagar med sin hund, tack vare våra fantastiska hundträningsexperter från Glada Jyckar. Nytt för i år är att den välkända veterinären Ylva Trygger kommer, säger Catalina Gustafsson, ansvarig för Hundstipendiet på Svedea.

– Vi har fått förmånen att vara med vid två tidigare tillfällen och kan bara instämma i alla lovord. Det är så kul att se glädjen både bland hussar, mattar och inte minst alla hundar! Jag och Monica håller teoripass och praktiska övningar i nosework och rallylydnad, två jättefina aktiviteter som stärker de känslomässiga banden mellan hund och ägare och vi ser verkligen fram mot helgen, säger Kicki Fellstenius, grundare och ägare till Glada Jyckar.

– Det här är det roligaste uppdraget jag kan tänka mig som veterinär. Det ska bli spännande att få vara med under en helg där deltagarna, både människorna och hundarna, kommer att få unik kunskap, roliga upplevelser, skapa oförglömliga minnen och samtidigt få vänner för livet. Tack Svedea! säger Ylva Trygger, veterinär på Canis Academy.

Hundstipendiet 31 augusti–1 september

Både stipendiater och hundar kan räkna med en aktiv och rolig helg som även rymmer trevlig samvaro, god mat och skön sömn på anrika Hesselby Slott i västra Stockholm. Ur innehållet:

  • Övernattning i enkelrum
  • Frukost, lunch och middag
  • Föreläsning: Är din hund lycklig
  • Träning i nosework och rallylydnad
  • Professionell handledning

Så söker man hundstipendiet

Ansökan görs på svedea.se/hundstipendiet senast den 30 april 2024.

För mer information kontakta:

Catalina Gustafsson

Verksamhetsutvecklare djur

072-736 03 35 catalina.gustafsson@svedea.se

Facebook

Instagram