Sök på Svedea.se

2018-06-13

Rekordstort intresse för Svedeas mc-stipendium

Över 2 300 körkortsintresserade sökte Mc-stipendiet 2018. Efter hårt juryarbete återstod sex personer som fick en kostnadsfri intensivutbildning för mc-körkort av Svedea. Utbildningen avslutades med uppkörning den 7 juni i Jönköping.

Svedea har ett stort engagemang inom de branscher man försäkrar. Stipendier som syftar till att utveckla och säkra återväxten är ett exempel. Äldst är Mc-stipendiet som nu är inne på sjunde året och har etablerats som en kul och annorlunda chans att ta mc-körkort. I stipendiet ingår bland annat utbildning samt lån av motorcykel och personlig skyddsutrustning. 

– När vi införde Mc-stipendiet 2011 var trenden att allt färre skaffade körkort för motorcykel. Det ville vi ändra på och gläds sedan några år åt att kurvan har stabiliserats kring 9 000–9 500 nya körkort per år. Vi har själva ett passionerat intresse för mc och tycker det är väldigt kul med alla nya hojåkare, säger Stefan Karlsson, produktchef för mc-försäkring på Svedea.

Utbildningen genomfördes av de båda erfarna instruktörerna Berny och Roger Andersson från BA Trafikskola som har lotsat tusentals körskoleelever till det åtråvärda hojkortet.

– Det engagemang och den kvalitet körlärarna gav i denna utbildning är svårt att få någon annanstans. Och vi stipendiater blev mer än bara studiekollegor. Snarare en liten familj som stöttade varandra hela vägen. Mot slutet frågade vi varandra lika mycket som vi frågade utbildarna. Sen hade jag fantastiskt roligt också, säger Ronny Kollberg, en av stipendiaterna och de nya körkortsinnehavarna.

Nästa ansökningsperiod för Mc-stipendiet öppnar redan i samband med Start2Ride den 25–26 augusti på Gillingebanan norr om Stockholm.

För mer information kontakta:

Stefan Karlsson

Produktchef mc-försäkring

08-790 03 17 stefan.karlsson@svedea.se

Facebook

Instagram