Svedea delar ut 100 000 kronor till skoterklubbar för sjunde året

Sällsjö Skoterklubb, SMK Söderhamn och Edefors Skoterförening. Så heter 2019 års mottagare av bidrag ur Skoterfonden. För sjunde året i följd delar Svedea ut totalt 100 000 kronor till ideellt arbetande skoterklubbar för att stötta deras verksamhet.

Landets skoterklubbar lägger ner oräkneliga timmar med ideellt arbete för att hålla skoterleder i körbart skick, underhålla utflyktsmål, öka säkerheten och mycket annat. Allt detta genomförs med stort engagemang, trots mycket knappa resurser. Dessa insatser vill Svedea uppmuntra genom att låta klubbar ansöka om pengar för olika projekt ur Skoterfonden.

– Det är ett beundransvärt arbete klubbarna gör, oftast finanseriat endast med medlemsavgifter. Vi instiftade Skoterfonden 2012 för att möjliggöra projekt som kommer den skoteråkande allmänheten till godo. Allt för att främja skoteråkandet och bidra till härliga naturupplevelser, säger Fredrik Lilliehöök, produktchef för skoterförsäkring på Svedea.

Årets tre vinnare återfinns i klassiska skoternästen. Sällsjö Skoterklubb i Jämtland får pengar för att bygga en ny säker bro för skoter. SMK Söderhamn i Hälsingland ska flytta och renovera sin klubbstuga för fondpengarna och Edefors Skoterförening i Norrbotten ska investera i en ny klubbskoter för att kunna underhålla lederna. 

Nästa chans för skoterklubbar att söka pengar ur Skoterfonden blir under hösten 2019. Här finns information om skoterprojekt som genomförts tidigare.

För mer information kontakta:

Fredrik LilliehöökProduktchef snöskoter- och ATV-försäkring0696-170 42fredrik.lilliehook@svedea.se

Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.