Ny chans för hundägare att söka stipendium

För andra året i rad har hundägare möjlighet att söka stipendium för att utvecklas tillsammans med sin hund. Det är djurförsäkringsspecialisten Svedea som står bakom Hundstipendiet som under 2017 kommer att dela ut totalt 50 000 kronor till hundägare.

Förra året inrättade Svedea hundstipendiet för att hjälpa hundägare att utvecklas tillsammans med sina hundar. Och initiativet fick ett varmt välkomnande – över 400 ansökningar kom in och det stod snabbt klart att stipendiet skulle få en fortsättning.

– Jag vet att vardagen med hund kan vara krävande och jag vet hur mycket det betyder att ha en riktigt bra relation med sin hund. Vi såg förra året att det fanns ett stort intresse för stipendiet och jag är glad att vi kan ge ännu fler hundägare möjlighet att göra något både roligt och nyttigt med sin hund, säger Odd Einar Bruem, chef för djurförsäkring på Svedea.

Hundägare kan söka pengar ur Hundstipendiet till olika utbildningsaktiviteter, till exempel hundkurser, föreläsningar eller privatträning. Totalt delas 50 000 kronor ut men en enskild person kan som mest ansöka om 10 000 kronor.

Även i år samarbetar Svedea i detta sammanhang med Hundens Hus som arbetar med hundträning och håller kurser och utbildningar. Hundens Hus deltar i juryarbetet och kommer även vid behov att kunna ge råd till hundägare som söker stipendiet.

Mer information och ansökningsformulär finns på svedea.se/hundstipendiet

För mer information kontakta:
Odd Einar Bruem, Chef djurförsäkring, 08-790 03 33, oddeinar.bruem@svedea.se