En oförsäkrad katt kan bli dyr

I Sverige finns uppskattningsvis närmare 1 500 000 katter. Men mer än hälften av dem saknar försäkring. Om kissen skadar sig eller blir sjuk kan det bli en kostsam historia för ägaren.

Bland de vanligaste skadorna hos katter är tandsjukdomen TR, bitskador och urinvägssjukdomar. Urinsten till exempel, kan kosta ägaren 25 000 kronor om katten är oförsäkrad. Har man försäkrat sin katt klarar man sig med cirka 5 000 kronor i självrisk.

– Allt fler kattägare försäkrar sina katter, vilket är positivt. Men fortfarande ligger katterna långt efter hundarna. Det är knappt hälften så vanligt att försäkra sin katt, trots att de blir lika mycket familjemedlemmar som hundar, säger Odd Einar Bruem, chef för djurförsäkring på Svedea.

Ett besök hos veterinären kan orsaka stora hål i plånboken om man är oförsäkrad. Genomsnittskostnaden för en katt på veterinärbesök ligger på drygt 5 000 kronor – och den lär inte sjunka i framtiden. 

– Många räknar med att katten har nio liv. Så är tyvärr inte fallet. Kostnaden för en försäkring jämfört med ett dyrt veterinärbesök om man är oförsäkrad kan löna sig redan vid första besöket, säger Odd Einar Bruem.

För mer information kontakta:

Odd Einar BruemChef djurförsäkring08-790 03 33 oddeinar.bruem@svedea.se

Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.