Efterlängtad nyhet för uppfödare

Som hunduppfödare har man tidigare inte kunna få hjälp av sin försäkring om en valp yngre än fem veckor blivit sjuk. Det beror på att försäkringsbolagen sett den första kritiska valptiden som en för stor risk. Men Svedea utmanar nu marknaden med sin nya avelsförsäkring som ersätter veterinärvård för valpar redan från dag ett.

I de hundförsäkringar som hittills funnits har man kunnat få ersättning för veterinärbesök med en sjuk valp först när valpen blivit fem veckor gammal. Fram till dess har uppfödaren fått klara sig på egen hand. Något som Svedea nu ändrat på.

– Vi vet att det kan hända mycket med valparna de första veckorna och därför känns det viktigt att finnas med redan från dag ett. Vi hoppas att det här kan ge uppfödarna extra trygghet i deras arbete, säger Odd Einar Bruem, produktchef för hundförsäkring på Svedea.

Hos Svedea skyddas valparna av tikens avelsförsäkring där det ingår veterinärvård direkt från födseln. Enda kravet är att det inte handlar om en medfödd skada eller sjukdom utan om något som valpen fått utifrån.

– Det här är något vi och många uppfödare med oss väntat på. Om man får magsjuka, herpes eller någon form av parasiter i en ung kull kan det bli stora veterinärkostnader vilket skulle kunna vara förödande. Så det känns bra att vi nu kan få en försäkring som verkligen är anpassad efter våra behov, säger Sofie Krigholm och Madelene Lönn på kennel Enigma.

För mer information kontakta:
Odd Einar Bruem, produktchef hundförsäkring, 08-790 03 33, oddeinar.bruem@svedea.se

Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.