Sök på Svedea.se

2018-08-24

Nu öppnar Svedea ansökan till Mc-stipendiet 2019!

Mc-stipendiet lanserades 2012 som stöd och uppmuntran till alla som drömmer om ett hojkörkort. Stipendiet omfattar en kostnadsfri intensivutbildning för sex personer och avslutas med uppkörning. Nu startar ansökningsperioden för nästa kull som kör upp våren 2019.

Idén bakom Mc-stipendiet uppstod mot bakgrund av att det blev allt färre nya körkortsinnehavare. Svedea ville bidra till att vända trenden och kan nu glädjande konstatera att antalet nya körkortstagare har stabiliserats till mer än 9 200 de senaste åren. Det visar statistik från SMC, Sveriges MotorCyklister.

– I vilken omfattning Mc-stipendiet har bidragit till att trenden vänt vågar jag inte uttala mig om. Men eftersom många av oss på Svedea är passionerade hojåkare gläds vi förstås åt att fler upptäcker tjusningen med att köra mc, säger Stefan Karlsson, produktchef för mc-försäkring på Svedea.

Även intresset för Mc-stipendiet har ökat och senast var det 2 300 som suktade efter ett kostnadsfritt mc-kort, en ökning med hela 53 % jämfört med året innan. 

– En nyhet för i år är att vi startar ansökningsperioden redan under sensommaren, när mc-säsongen fortfarande pågår. Vi hoppas att man känner inspiration av hojåkare som drar fram längs vägarna och fyller i en ansökan på vår webbplats. I bästa fall blir man själv en som inspirerar andra redan nästa säsong, avslutar Stefan. 

Fakta Mc-stipendiet 2019
• Vänder sig till alla som haft svenskt bilkörkort i minst två år
• Ansökningsperiod 24 augusti till 30 november 2018
• Omfattar kostnadsfri intensivutbildning för sex personer
• Samarbetspartner BA Trafikskola i Jönköping
• Pågår 18–19 maj och 6–10 juni 2019
• Mer information och ansökan finns på Svedea.se

För mer information kontakta:

Stefan Karlsson

Produktchef mc-försäkring

08-790 03 17 stefan.karlsson@svedea.se

Facebook

Instagram