Sök på Svedea.se

Blerim Rrahmani är tredje finalisten i Småföretagarstipendiet som gör upp om 100 000 kronor!

Blerim Rrahmani är tredje finalisten i Småföretagarstipendiet som gör upp om 100 000 kronor!

2022-12-14

Cykelvård i Laholm är sista utmanaren om 100 000 kronor!

Svedea har utnämnt Blerim Rrahmani och hans företag Cykelvård i Laholm till tredje och sista finalist i Småföretagarstipendiet. Affärsidén är att rusta upp begagnade cyklar för att alla ska ha råd med en cykel.

Som liten fick aldrig Blerim någon cykel, familjen hade inte råd. Redan då föddes drömmen att en dag kunna hjälpa andra i samma situation. Idag har han fått bra snurr på sin firma som går ut på att köpa in gamla och trasiga cyklar, renovera dem och sälja vidare till överkomliga priser. En hållbar verksamhet som ger fler barn möjlighet att få en egen cykel.

– Jag bestämde mig för att förverkliga min dröm och öppnade Cykelvård i Laholm 2019. Sedan dess har vi vuxit stadigt och även anställt en medarbetare som haft svårt att komma in på arbetsmarknaden. Vi samarbetar även med Majblomman för att fler barn ska få möjlighet att cykla, säger Blerim Rrahmani, Cykelvård i Laholm.

Recycling har fått en ny innebörd

Blerim och hans Cykelvård i Laholm är ett bra exempel på verksamheter som reagerat på den slit och släng-mentalitet som brett ut sig. Cyklar som annars hade hamnat på skroten tas om hand, gås igenom noggrant och fixas till för att komma andra till glädje. Det är så vi sparar på resurserna.

– Det är jättekul med en så entusiastisk och passionerad företagare som Blerim. Han tror verkligen på en framtid på två hjul och har definitivt en affärsidé som ligger rätt i tiden. Att skapa nya säljbara produkter av gamla är hållbart företagande och begreppet recycling passar extra bra för Cykelvård i Laholm, säger Jonas Nilsson, chef företag direktaffär på Svedea.

Läs mer om Blerim och hans historia.

Alla tre finalisterna är klara

Nu är alla tre finalisterna utnämnda och finalen närmar sig. Vem som slutligen blir tilldelad 100 000 kronor avslöjas senast den 31 januari 2023.

Läs mer om finalisterna här.

För mer information kontakta:

Jonas Nilsson

Chef, företag – direktaffär

070-618 33 36 jonas.nilsson@svedea.se

Facebook

Instagram