Om kakor (cookies)

Vår webbplats använder kakor. På den här sidan kan du läsa om vad kakor är, hur vi använder dem och hur du gör om du vill säga nej till kakor.

Vad är kakor?

Kakor kan liknas vid små avtryck och är en fil som sparas ner på din dator när du besöker en viss webbplats. Kakan består av en liten datamängd med information om vad du gör när du besöker sidan. Informationen om vad du gjorde vid tidigare besök skickas av webbservern till din webbläsare och kan sedan hämtas därifrån. Kakor är vanliga textfiler och kan inte innehålla virus. Filerna är små och bara en viss mängd kan sparas i minnet. Det innebär att det inte är någon risk att minnet blir fullt bara för att du tillåter kakor.

Hur används kakor på Svedea.se?

På Svedea.se används kakor för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen men också för att mäta antalet besök på sidan samt för att se hur de som besöker sidan navigerar på den. Vi använder också sessionskakor för att rikta information och marknadsföring till dig som besökt sidan.

Hur gör jag för att säga nej till kakor?

Via säkerhetsinställningarna i din webbläsare kan du stänga av kakor. Du kan också välja att ställa in i din webbläsare så att du får möjlighet att välja om du på förhand vill tillåta varje ny kaka som en webbplats skickar till din dator. Om du säger nej till kakor så kan användarupplevelsen av vår webbplats försämras och det är inte säkert att allt fungerar som det ska.

Vad säger lagen om kakor?

Enligt lagen om elektronisk kommunikation ska alla som besöker en webbplats som använder kakor få tillgång till information om att webbplatsen innehåller sådana och hur de används. Du kan läsa mer om detta på post-och telestyrelsens webbplats.

Hur gör jag för att ta bort kakor som redan har sparats på min hårddisk?

Tänk på att du behöver göra inställningar för varje webbläsare du använder. På sajten Mina Cookies finns en sammanställning över hur du hanterar kakor. Här kan du läsa mer om hur du blockerar kakor och hur du tar bort dem från din webbläsare.

Prata
med
oss!
Kontakta oss som du vill
Vardagar 8:00-18:00
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.