Vad gäller vid resa utomlands?

Här hittar du information om vad som är bra att tänka på när du ska åka utomlands med din hoj och i vilka länder vår försäkring gäller.

Här gäller vår mc-försäkring

Ska du köra utomlands med din mc gäller försäkringen inom EES-området (EU, Island, Liechtenstein och Norge), i Schweiz samt i ett antal Medelhavsländer. Ska du vara borta i mer än 90 dagar per försäkringsår behöver du kontakta oss för att säkerställa att du har rätt skydd.

Detta täcker vår mc-försäkring

Vad din försäkring täcker beror på vilken omfattning du har valt. I vår halv- och helförsäkring ingår räddning som kan ge dig möjlighet att fortsätta den planerade resan i en hyrbil. Om det är möjligt att reparera motorcykeln på plats kan skälig övernattningskostnad vara ett alternativ som ersätts. Om det inte är möjligt att reparera på plats kan försäkringen betala hemtransport av hojen. Skulle du råka ut för en olycka när du är utomlands med din motorcykel anmäler du skadan här på webben eller ringer oss på 0771-160 190.

Tänk på reseförsäkringen

Som komplement till hojens försäkring bör man se över sin reseförsäkring som finns i hemförsäkringen alternativt köpa en separat reseförsäkring för att ha skydd ifall man blir sjuk eller likande och behöver avboka till exempel färjor och hotell. Hur detta hanteras skiljer sig åt mellan olika försäkringsbolag så kontrollera alltid med ditt försäkringsbolag vad som gäller för just dig.

Grönt Kort

I vissa av de länder där vår mc-försäkring gäller ställs krav på ett internationellt försäkringsbevis, så kallat Grönt Kort. Försäkringsbeviset kan du beställa kostnadsfritt genom att kontakta oss och det utfärdas under förutsättning att du har betalat din försäkring för den aktuella perioden.

GRÖNT KORT BEHÖVS INTE

Andorra

Belgien

Bosnien-Hercegovina

Bulgarien

Cypern

Danmark

Estland

Finland

Frankrike

Grekland

Irland

Island

Italien

Kroatien

Lettland

Liechtenstein

Litauen

Luxemburg

Malta

Montenegro

Nederländerna

Norge

Polen

Portugal

Rumänien

Schweiz

Serbien

Slovakien

Slovenien

Spanien

Tjeckien

Tyskland

Ungern

Österrike

GRÖNT KORT KRÄVS

Albanien

Azerbajdzjan

Marocko

Moldavien

Nordmakedonien

Storbritannien och Nordirland

Tunisien

Turkiet

Ukraina 


Om du vill beställa Grönt Kort gör du det här. Vi rekommenderar att du gör detta senast två veckor innan avresa.