FirstVet i mobilen gör din försäkring billigare

Att ta hunden till en veterinär online är enklare än att besöka en veterinär i verkliga livet. Enkelheten leder till billigare försäkringar. Svedeas samarbete med FirstVet är bra för både din hund och din plånbok.

Kostnadsfri veterinär för alla kunder

Svedea var först ut med att erbjuda virtuella veterinärbesök som en del i våra djurförsäkringar. Vi trodde att det skulle leda till färre onödiga veterinärbesök, och så har det också blivit. Andra försäkringsbolag har följt i våra fotspår. Onödiga veterinärbesök var förr en stor kostnad både för hundägarna och försäkringsbolagen. Vi tjänar alla på att de onödiga besöken minskar i antal.

Åka eller inte åka, det är frågan

Vi vet ju alla hur svårt det kan vara att avgöra om ett veterinärbesök är nödvändigt eller inte. Hunden mår inte riktigt bra, men situationen är oklar. Man vet inte om man ska åka till veterinären eller om man ska avvakta hemma. Hur ska man kunna veta det? I det läget är det mycket värt att kunna fråga veterinären och få ett yrkesmässigt utlåtande direkt, utan att ens behöva lämna hemmet.

Veterinären i mobilen ger svar direkt

Det är väldigt enkelt att ta kontakt med veterinären via en app i mobilen. Du får snabbt kontakt, och du kan förklara läget. Du kan använda mobilkameran för att beskriva hundens symtom. Du kan få ett snabbt besked om hur ni ska göra.

Antingen säger veterinären att det inte är nån fara. Att ni kan avvakta hemma och följa utvecklingen. Då har du sparat både den tid och de pengar som ett veterinärbesök skulle medföra.

Eller så säger veterinären att ni ska komma in och få behandling eller göra en grundligare undersökning. Då vet du att resan till veterinären inte görs i onödan.

Så blir din hundförsäkring billigare

Varje veterinärbesök som sparas in är en utgift mindre för hundförsäkringen. Det är därför vi väljer att bjuda på det virtuella veterinärbesöket. Visserligen blir det blir en kostnad för försäkringen, men totalt sett blir det ändå billigare än att ersätta alla dessa veterinärbesök som visade sig vara onödiga. Det här handlar om ganska stora besparingar, och de återspeglar sig direkt i priset på din hundförsäkring.

Dessutom har vi upptäckt att de veterinärbesök som ändå genomförs blir billigare på det här sättet. Den genomsnittliga kostnaden hos veterinären minskar med cirka 20 % när man först har varit i kontakt med FirstVet. Det beror bland annat på att veterinären har en viss förkunskap om ärendet redan när ni kommer in, och det skapar en naturlig form av ”second opinion” som höjer precisionen i veterinärvården.

Onödiga virtuella veterinärbesök då?

Naturligtvis finns fortfarande möjligheten att en och annan hundägare får för sig att använda den virtuella veterinären mer än vad som är motiverat. Då skulle ju kostnaden för försäkringen öka igen?

Det stämmer i princip, men systemet har en inbyggd spärr mot överanvändning: Det virtuella veterinärbesöket är nämligen bara kostnadsfritt om det är sjukdomsrelaterat. Besöker du veterinären i mobilen av andra anledningar kommer det en räkning, precis som vid ett vanligt veterinärbesök. Och det behöver inte vara fel. Exempelvis kan du via FirstVet snabbt och enkelt beställa ett receptbelagt fästingpreparat till din hund. Då är besöket inte kostnadsfritt, men det är smidigt.

Om du vill veta vad en hundförsäkring hos Svedea kostar just dig och din hund kan du få en prisuppgift här och nu. Skriv in dina uppgifter så kommer svaret inom några sekunder!