Vabba och vobba som egenföretagare

Hur får man vab-ersättning som egenföretagare, hur skiljer man arbetstid från vab-tid? Frågor som dessa brottas många egenföretagare med och det är inte alltid lätt att hitta svaren. Därför har vi samlat matnyttiga tips som du kan ha nytta av.

Att vabba

Även om du driver eget företag kan du vabba precis som om du hade en vanlig anställning, dvs du ansöker om ersättning från Försäkringskassan. Du tar då ledigt från ditt företag med löneavdrag och begär istället tillfällig föräldrapenning från Försäkringskassan. Du kan också vabba delar av dagar; 75, 50, 25 eller 12,5 procent av en dag. När barnet är friskt ansöker du om ersättning för de dagar du vabbat. Kom ihåg att ansöka senast 90 dagar efter den första dagen som du var hemma med barnet.

Tips om du behöver vabba

  • Du kan vabba en del av dagen och låta din maka eller make vabba den andra delen.
  • Kan ingen av er vabba så ni låta en släkting eller vän vabba. Kravet för att ha rätt till ersättning från försäkringskassan är att personen fortfarande jobbar.
  • Du kan inte få vab-ersättning från Försäkringskassan samtidigt som du får lön eller annan ersättning från ditt företag.

Att vobba

Vobba innebär att du jobbar och samtidigt tar hand om sjuka barn. Fler och fler småföretagare väljer att göra på detta sätt istället för att begära ersättning. Tänk bara på att du inte få ersättning från Försäkringskassan när du vobbar.

Tips om du väljer att vobba

  • Att vobba innebär i praktiken att du tar hand ditt sjuka barn, samtidigt som du jobbar när det krävs.
  • Du kan kombinera vobb med vab delar av en dag eller hela dagar efter den period eller dag du vobbat. Det ger dig en valmöjlighet som ibland kan vara nödvändig.

Ersättningen baseras på din SGI

SGI är en förkortning av sjukpenninggrundande inkomst och det är den som står till grund när din ersättning beräknas. Är du anställd i ditt egna aktiebolag beräknas din SGI på din lön. Om du har en enskild firma räknar Försäkringskassan ut ersättningen på ett annat sätt. Då är det din inkomst av näringsverksamhet som avgör hur stor ersättningen från Försäkringskassan blir.

Om du har ett företag som du registrerade för mindre än 3 år sedan gäller särskilda regler. Då räknar Försäkringskassan ut din ersättning utifrån vad en anställd med samma arbetsuppgifter, utbildning och erfarenhet skulle ha fått.