Sök på Svedea.se

En golden retriever ligger och tittar på en liten kattunge som sträcker ut en tass

Svedea i samarbete med Vetpris

Tillsammans med flera andra försäkringsbolag har Svedea ett samarbete med Vetpris för ökad transparens inom djursjukvården. Som djurägare blir det nu lättare att jämföra olika kliniker.

På Vetpris.se kan djurägare se vilka veterinärkliniker som finns i deras närområde, vilka öppettider de har samt få svar på hur mycket deras djurs behandling kan komma att kosta. Snabbt och enkelt ges prisexempel som har samlats in från både djurägare och kliniker. Djurägare kan också ladda upp sina kvitton på sidan som blir tillgängliga för andra. Ett tydligt och effektivt sätt för hund- och kattägare att dela med sig av vad klinikbesöken faktiskt kostar.

Allt samlat på ett ställe

Vetpris plattform är byggd på en gemenskap och transparens mellan just djurägare och kliniker. Informationen uppdateras kontinuerligt och plattformen utvecklas hela tiden för att kunna hjälpa djurägare och kliniker på bästa sätt.

– Bakgrunden till Vetpris är att skapa mer transparens inom djursjukvården. Som djurägare är det inte så lätt att gå in på varje kliniks hemsida och leta. På Vetpris är allt samlat på ett ställe vilket gör det mycket lättare, säger grundaren Olivia Schell.

Vi har saknat en oberoende part

Genom samarbetet hoppas försäkringsbolagen kunna bidra till ökad transparens inom djursjukvården och samtidigt underlätta för sina kunder att hitta rätt klinik och få rätt pris på vård av sina djur.

– Oftast vet inte djurägare i förväg vad besöket eller behandlingen kommer att kosta. Det är olyckligt både för hund- och kattägare, men även för oss som försäkringsbolag. Vi vill förändra detta och förmå veterinärkliniker att bli tydligare med sina priser och vilka behandlingar de erbjuder. Med Vetpris har vi hittat den oberoende part vi saknat, säger Odd Einar Bruem, chef för djurförsäkringar på Svedea.  

Skapa ett Vetpriskonto

Genom att skapa ett konto och gå med i Vetpris kommer du att kunna ta del av flera fördelar:

Skapa ditt Vetpris-konto

De försäkringsbolag som samarbetar med Vetpris.se är förutom Svedea: Sveland Djurförsäkringar, Dina Försäkringar och Dunstan Häst- & Gårdsförsäkring.

Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, samarbetar också med Vetpris i ett forskningsprojekt som går ut på att samla in och analysera kostnader för veterinärvård.

Se fler artiklar inom djurförsäkring

Facebook

Instagram