Sök på Svedea.se

2016-11-23

Tre tips för dig som vill köra MC i vinter

Mc-åkning är för många en stor passion under sommarhalvåret. Men att köra hoj även vintertid är inte omöjligt det gäller bara att tänka till. Svedea delar med sig av sina bästa tips.

Om man vill fortsätta njuta av mc-åkning även när kylan och vintern kommer är det viktigaste att hitta rätt utrustning – både till sig själv och till hojen.

– För att kunna njuta av mc-åkning även vintertid gäller det att hitta riktigt bra kläder. Och det bästa är oftast att köra med lager-på-lager-metoden så man kan anpassa klädseln efter omständigheterna. Det gäller att inte frysa men samtidigt att inte bli så varm att man svettas eftersom man då blir blöt vilket ökar risken att frysa. Imma på hjälmvisiret är också ett bekymmer, men det kan hjälpa med ett så kallat dubbelvisir, säger Stefan Karlsson, mc-specialist på Svedea.

När det gäller motorcykeln finns inga lagkrav på dubbdäck men det gäller självklart att se till att ha ett bra fäste. Eftersom det inte finns färdigdubbade däck för mc får man antingen dubba själv eller lämna in däcken för dubbning – tänk i så fall på att tala om hur du kommer att använda hojen under vintern, det påverkar nämligen hur dubben ska sättas.

Något att tänka på vintertid är att vägsalt och smuts kan vara ganska stygga mot motorcykelns obehandlade ytor av bland annat aluminium och även mot rörliga delar som till exempel bromsoket. Därför är det extra viktigt att hålla rent och smörja enligt instruktionsbokens anvisningar vid vinterkörning.

Svedeas tre bästa tips för vinterkörning

  • Se till att ha bra kläder och ett dubbelvisir
  • Dubba däcken efter hur/var du ska köra för att få fäste
  • Var extra noga med underhållet av motorcykeln

Fler tips hittar du på svedea.se/hojvinter

 

För mer information kontakta:
Stefan Karlsson, mc-specialist på Svedea, 08-790 03 17, stefan.karlsson@svedea.se

För mer information kontakta:

Anders Brändström

Kommunikationschef

070-322 86 92 anders.brandstrom@svedea.se

Facebook

Instagram