Sök på Svedea.se

2015-03-18

Svedea slopar 30-årsgräns på motorstarka snöskotrar

Yngre skoterförare är bättre på att skydda sig än äldre förare och de har även en mer restriktiv inställning till alkohol i samband med skoterkörning. Det är bland annat därför som Svedea nu väljer att ta bort 30-årsgränsen på motorstarka snöskotrar.

I Svedeas kundundersökning från 2014 framkommer att yngre förare är bättre än äldre på att skydda sig när de kör snöskoter. Och det finns även andra faktorer som talar för att unga inte riskerar att drabbas av personskador i större utsträckning än äldre förare, bland annat deras avvisande inställning till alkohol i samband med skoterkörning. Detta har bidragit till att Svedea nu väljer att slopa 30-årsgränsen på de mest motorstarka snöskotrarna.

– Vår ursprungliga tanke med 30-årsgränsen var att begränsa skadekostnaderna och därigenom kunna hålla så låga premier som möjligt. Men nu talar mycket för att den inte behövs längre. Visst är frekvensen av skador fortfarande högre för yngre förare, men det handlar ofta om skador på fordonet vilket inte är lika kostsamt som personskador, säger Fredrik Lilliehöök, produktchef för snöskoterförsäkring på Svedea.

Istället för 30-årsgränsen inför Svedea nu en extra självrisk på vagnskadeförsäkringen vid utlåning för de motorstarka maskinerna, oavsett ålder på den som kör.

För mer information kontakta:

Fredrik Lilliehöök, produktchef snöskoterförsäkring, 063-161 542, fredrik.lilliehook@svedea.se

För mer information kontakta:

Anders

Kommunikationschef

070-322 86 92 anders.brandstrom@svedea.se

Facebook

Instagram