Sök på Svedea.se

2016-03-30

Svedea och Jägarnas Riksförbund i nytt samarbete

Jägarnas Riksförbund inleder nu ett nytt samarbete med försäkringsspecialisten Svedea. Det innebär bland annat att förbundets 40 000 medlemmar från och med 1 april kommer att vara försäkrade i Svedea.

Jägarnas Riksförbund (JRF) och Svedea inleder ett samarbete med målet att ge jägarna tryggare jakt, och tillsammans utveckla och förbättra vardagen för den som jagar. En del i det nya samarbetet är att Svedea tar över olika medlemsförsäkringar för förbundets ca 40 000 medlemmar.

– Svedea är ett nytänkande företag med stort engagemang vilket passar väl ihop med vår organisation. Vi uppskattar att vi får bättre och mer prisvärda försäkringarför alla våra medlemmar och ser fram emot ett långsiktigt samarbete som hjälper oss att fortsätta utvecklas vilket gagnar alla Sveriges jägare, säger Per Wanström, generalsekreterare, Jägarnas Riksförbund.

Försäkringsbehoven för jägare är speciella och Svedea har därför kombinerat företagsförsäkring och hundförsäkring för att skapa en av marknadens bästa försäkringar inom området. Även rovdjurs- och eftersöksförsäkringar som ingår i JRF:s medlemspaket har förbättras för att inte bara jägaren utan även jakthunden ska ha en bra försäkring om något händer.

– Det här är ett intressant samarbete för oss på Svedea. I första hand är målet att alla som jagar ska kunna känna sig trygga och veta att de har bra försäkringslösningar om olyckan är framme. Men vi tror även att vi kan erbjuda mervärden för medlemmarna i JRF – bland annat genom våra övriga produkter som till exempel försäkringar för hund, snöskoter och ATV, säger Anders Mellberg, affärsutvecklare på Svedea.

– Jag är själv jägare och vet vad som krävs av en bra försäkring för jägare. Förutom det självklara, att kunna få ersättning om man skadas så tycker jag att det är oerhört viktigt att även hundarna är bra försäkrade. I och med medlemsförsäkringen så kommer JRF-medlemmarnas hundar att ha ett bra grundskydd och vi ser samarbetet som en möjlighet att även kunna erbjuda en av marknadens mest omfattande veterinärvådsförsäkringar till Sveriges jägare, säger Odd Einar Bruem, chef för djurförsäkring.

Tillsammans kommer även JRF och Svedea arbeta för att förebygga skador i samband med jakt, bland annat genom att anordna seminarier och utbildningar kring olika typer av säkerhetsfrågor.

 

För mer information kontakta:
Johan Boström, Jägarnas Riksförbund, 08-550 107 84, johan.bostrom@jagarnasriksforbund.se
Anders Mellberg, Svedea, 08-790 03 31, anders.mellberg@svedea.se

Jägarnas Riksförbund är en medlemsstyrd ideell förening med cirka 40 000 medlemmar. Förbundets syfte är att verka för att reglerna kring jakten ska förenklas och för att jägarnas och markägarnas kunnande och ansvar ska sättas främst.

Svedea är ett nischat bolag med en tydlig ambition: Att bli nummer ett i de försäkringssegment där bolaget är verksamt. Högt engagemang, starkt kundfokus och en passion för försäkring karakteriserar Svedea. 

Svedea erbjuder:

Båtförsäkring
Vattenskoterförsäkring
Mc-försäkring
Skoterförsäkring
ATV-försäkring
Bilförsäkring
Företagsförsäkring
Hundförsäkring
Kattförsäkring

För mer information kontakta:

Anders

Kommunikationschef

070-322 86 92 anders.brandstrom@svedea.se

Facebook

Instagram