Sök på Svedea.se

2021-03-26

Svedea låter sju skoterklubbar dela på 250 000 kr

Skoterfonden har kommit att bli ett viktigt ekonomiskt bidrag för landets skoterklubbar. Bland årets över hundra ansökande klubbar har en jury från Svedea valt ut sju som får dela på en kvarts miljon kronor till olika projekt som främjar skoterlivet.

Säkra skoterleder, rastplatser, värmestugor och grillplatser är en del av ett tryggt och härligt skoterliv. Men det hade inte varit möjligt utan det ideella arbete skoterklubbarna och deras medlemmar lägger ner. För att uppmuntra klubbarnas slit ger Svedea för nionde gången möjligheten att söka bidrag ur Skoterfonden för projekt som gynnar hela Skotersverige.

– Klubbarna gör ett grymt bra jobb för alla oss som älskar skoterlivet! Vi är glada över att kunna stötta detta arbete med hjälp av Skoterfonden på totalt en miljon kronor. Dels i form av ett ledbidrag som redan har fördelats, men även med hjälp av projektbidraget som används för annat som förhöjer upplevelsen för oss skoteråkare, säger Fredrik Lilliehöök, produktchef för skoterförsäkring på Svedea.

Skoterklubbarna som får bidrag från Skoterfonden

  • Gäddträsk Intresseförening får 40 000 kr till en ny grillstuga.
  • Risbäcks Skoterklubb får 20 000 kr för att köpa in och montera upp en transceiver checkpoint.
  • Rättviks Skoterklubb får 25 000 kr för renovering av redan befintlig rastkoja.
  • Sammakko Fritids & Skoterförening får 30 000 kr för köp av utedass med torrtoalett och indragning av el till belysning och fläkt.
  • Skålans Snöskoterklubb får 75 000 kr till en ny skotersladd och en bättre begagnad klubbskoter.
  • Sollidens Skoterklubb får 15 000 kr till en hjärtstartare och ett tillhörande isolerat skåp i klubbstugan utrustat med solceller och batterier.
  • Vinterstadens Skoter & Fritidsförening får 45 000 kr till upprustning av klubbens garage.

– Stort grattis till klubbarna! De har alla lämnat välmotiverade och grundliga ansökningar och det ska bli kul att följa deras respektive projekt. Jag vill också rikta ett tack till alla klubbar som ansökt om bidrag från Skoterfonden. Vi vet att det finns många andra projekt som hade förtjänat stöd. Men det kommer fler chanser, säger Fredrik Lilliehöök.

Fakta om Skoterfonden

Skoterfonden instiftades av Svedea 2012 för att stötta landets skoterklubbar i deras arbete med att underhålla leder, bygga värmestugor och utveckla säkerheten för alla som älskar skoteråkning. Medräknat årets bidrag kommer över en miljon kronor ha delats ut till närmare 40 olika projekt sedan starten. Läs mer om Skoterfonden här.

För mer information kontakta:

Fredrik Lilliehöök

Produktchef snöskoter- och ATV-försäkring

0696-170 42 fredrik.lilliehook@svedea.se

Facebook

Instagram