Sök på Svedea.se

2015-12-09

Svedea lanserar stipendium för att hjälpa hundägare

Att ha hund är för det mesta underbart men det kan också vara både krävande och kostsamt. Därför lanserar Svedea nu Hundstipendiet för att stötta hundägare som vill utvecklas tillsammans med sin hund.

Med start 2016 kommer Svedea att dela ut stipendier till hundägare som vill utvecklas tillsammans med sin hund. Hundägare kan söka pengar för olika aktiviteter, till exempel hundkurser, en teoretisk utbildning eller ett event. Totalt delas 50 000 kronor ut men en enskild person kan som mest ansöka om 10 000 kronor.

– Jag har själv hundar och vet att hundägandet kan kräva en hel del, i både tid och pengar. Därför känns det väldigt bra att kunna ge alla hundägare en möjlighet att utvecklas och göra något roligt och nyttigt med sin hund, säger Odd Einar Bruem, chef för djurförsäkring på Svedea.

Svedea samarbetar i detta sammanhang med Hundens Hus som arbetar med hundträning och håller kurser och utbildningar. Hundens Hus deltar i juryarbetet och kommer även vid behov att kunna ge råd till hundägare som söker stipendiet.

– Det är många som upplever att de inte på egen hand lyckas nå dit de vill med sin hund. Det handlar inte främst om att nå tävlingsresultat utan om att få vardagen att fungera bättre. Hundstipendiet ger fler möjlighet att få utvecklas som hundägare, något som vi självklart vill vara en del av, säger Cilla Danielsson, grundare av Hundens hus.

– För oss är det viktigt att finnas nära våra kunder och vara en aktiv del av Hundsverige. Stipendiet är ett sätt, och att samarbeta med Hundens hus kring det känns klockrent. De har lång erfarenhet av hundträning och tillsammans tror jag att vi kan nå ut på ett bra sätt och göra skillnad för många hundägare, säger Odd Einar Bruem.

Mer information och ansökan finns på svedea.se/hundstipendiet.

För mer information kontakta:
Odd Einar Bruem, Chef djurförsäkring, 08-790 03 33, oddeinar.bruem@svedea.se

För mer information kontakta:

Anders

Kommunikationschef

070-322 86 92 anders.brandstrom@svedea.se

Facebook

Instagram