Sök på Svedea.se

Jonna Adlerteg, EM 2021. Foto: Filippo Tomasi. Licens: Creative Commons erkännande

Jonna Adlerteg, EM 2021. Foto: Filippo Tomasi. Licens: Creative Commons erkännande

2021-09-21

Svedea fortsätter försäkra 240 000 gymnaster

Det framgångsrika samarbetet mellan Gymnastikförbundet, försäkringsmäklaren Pensum och Svedea fortsätter. Ett nytt förbättrat och förlängt avtal mellan parterna har precis undertecknats.

Parterna har kommit överens om ett försäkringsupplägg med ett gruppavtal för Gymnastikförbundets drygt 1 000 medlemsföreningar som löper över fyra år. Avtalet innebär ett utvecklat försäkringserbjudande med bland annat förenklad administration och möjlighet till rådgivning.

– Vi har haft ett mycket bra samarbete med Gymnastikförbundet sedan 2015 och ser fram mot att fortsätta ytterligare fyra år. De är ett förbund som vi delar värderingar med och som också brinner för det skadeförebyggande arbetet, säger Viktor Skalin, ansvarig för idrottsförsäkringar på Svedea.

Det nya avtalet omfattar tre delar:

  • en basförsäkring
  • en tränings- och tävlingsförsäkring
  • en försäkringslösning för redskap. 

En nyhet i det nya avtalet är att det i tävlings- och träningsförsäkringen nu ingår kostnadsfri rådgivning hos SOS Internationals fysioterapeuter vid skada.

Långsiktigt skadeförebyggande arbete

Genom samarbetet möjliggörs ett fortsatt långsiktigt arbete inom det så viktiga medicinska och skadeförebyggande området med målet att bidra till hållbara gymnaster.

– För oss är det hälsobefrämjande arbetet oerhört centralt och en del av vårt mål om att få hållbara gymnaster som kan fortsätta träna långt upp i åldrarna. Genom samarbetet med Pensum och Svedea har vi ett starkt stöd för att fortsatt kunna stötta både föreningar och aktiva inom detta område, något som känns oerhört viktigt, säger Pelle Malmborg, generalsekreterare på Gymnastikförbundet.

För mer information kontakta:

Viktor Skalin

Ansvarig trading

08-790 03 52 viktor.skalin@svedea.se

Facebook

Instagram