Sök på Svedea.se

2015-05-12

Svedea försäkrar gymnaster

Svedea blir från och med 1 oktober ny försäkringspartner till Svenska Gymnastikförbundet. Förbundet är en av Sveriges största idrottsorganisationer och har totalt cirka 226 000 medlemmar. Avtalet har utformats i samarbete med Pensum.

Från och med 1 oktober tar Svedea över försäkringarna för Svenska Gymnastikförbundet, en av Sveriges största idrottsorganisationer. Förbundet har totalt cirka 226 000 aktiva medlemmar fördelat på 1 100 föreningar över hela landet.

Alla medlemmar i Gymnastikförbundet erbjuds en frivillig basförsäkring. För de gymnaster som utför mer avancerade moment vid träning eller för de gymnaster som tävlar finns en obligatorisk tävlings- och träningsförsäkring.

– Vi har fått en engagerad försäkringspartner som även kommer att kunna hjälpa oss i vårt skadeförebyggande arbete vilket känns väldigt positivt, säger Johan Fyrberg, generalsekreterare på Svenska Gymnastikförbundet.

– Svedea har bra kompetens inom området och kommer att kunna bidra med en effektiv skadehantering och ett system som gör det möjligt att arbeta med skadehistorik på ett effektivt sätt, säger Håkan Nordlund, försäkringsrådgivare på Pensum.

– Vi ser fram emot samarbetet med Gymnastikförbundet. De är ett snabbt växande förbund med värderingar som vi delar, säger Viktor Skalin, underwriter på Svedea.

Försäkringarna för Gymnastikförbundet är ett samarbete med Pensum i Stockholm som har jobbat med Gymnastikförbundet sedan 2005.

För mer information kontakta:
Viktor Skalin, underwriter Svedea, 08-790 03 52, viktor.skalin@svedea.se
Calle Myrsell, enhetschef Gymnastikförbundet, 08-699 64 74, calle.myrsell@gymnastik.se

För mer information kontakta:

Anders

Kommunikationschef

070-322 86 92 anders.brandstrom@svedea.se

Facebook

Instagram