Sök på Svedea.se

2015-02-26

Sju av åtta båtar är förmånligast att försäkra hos Svedea

Jämförelsesajten Compricer har åt SvD Näringsliv tagit fram prisexempel på båtförsäkringar för åtta olika modeller. Båtarna representerar ett svenskt tvärsnitt och är av olika typ, ålder och prisklass. Prisskillnaderna är stora och Svedea har den förmånligaste premien i sju fall av åtta.

Compricer har undersökt vad det kostar att försäkra två segelbåtar, två inombordare, tre utombordare och en vattenskoter hos åtta olika försäkringsbolag. Båtarna är av olika ålder och prisklass och representerar ett svenskt tvärsnitt. Undersökningen visar att det finns stora pengar att spara genom att jämföra sin försäkring. För flera av de undersökta båtarna är prisskillnaden mellan det billigaste och dyraste alternativet större än hundra procent! För sju av båtarna har Svedea den lägsta premien.

– Vi brukar säga att de flesta båtägare vinner på att byta försäkring och undersökningen visar mycket tydligt att så är fallet. Prisskillnaderna är ibland häpnadsväckande stora så det lönar sig verkligen att jämföra, säger Göran Södergren, produktchef för båtförsäkring hos Svedea.

Det är många faktorer som påverkar vad det kostar att försäkra en båt, inte minst har båtens värde en avgörande betydelse för premien. Många båtägare missar att justera försäkringsvärdet nedåt i takt med att båten tappar i värde och betalar därför onödigt mycket för sin försäkring.

– Vår självklara roll på marknaden är att hjälpa kunderna till rätt försäkring. I det ingår att erbjuda bra priser men det är också viktigt att se till att båtägarna får ett försäkringsskydd som passar deras behov. Att hjälpa kunderna att sätta rätt försäkringsvärde och att anpassa det över tid är viktigt om man vill ha nöjda kunder, säger Göran Södergren. 

För mer information kontakta:

Göran Södergren, produktchef båtförsäkring, 08-790 03 11, goran.sodergren@svedea.se

För mer information kontakta:

Anders

Kommunikationschef

070-322 86 92 anders.brandstrom@svedea.se

Facebook

Instagram