Sök på Svedea.se

Christina Almtun, glad mottagare av priset för ”Årets innovation i försäkringsbranschen”

Christina Almtun, glad mottagare av priset för ”Årets innovation i försäkringsbranschen”

2012-04-20

Pris till Svedea för ”Årets innovation i försäkringsbranschen”

Svedea Specialförsäkring tilldelades priset för ”Årets innovation i försäkringsbranschen” vid 2012 år Insurance Awards. Priset delas ut för Svedeas mobil-app som är den första i världen där kunden kan teckna försäkring för båt, mc, snöskoter och ATV direkt från en mobiltelefon. Svedea var ett av fem nominerade bolag och vann priset i konkurrens med If, Skandia, Agria och CAB.

Insurance Awards är försäkringsbranschens egen motsvarighet till Oscars-galan. Syftet är att premiera och lyfta fram de bolag som har utmärkt sig på ett positivt sätt i sex olika kategorier. Bakom galan står branschtidningen Risk & Försäkring i samarbete med IFU vid Handelshögskolan i Stockholm. I kategorin ”Årets innovation i försäkringsbranschen” gick förstapriset till Svedea för sin unika mobil-app där kunden både kan räkna och teckna försäkring för mc, båt. snöskoter och ATV direkt från en mobiltelefon.

– Vi är stolta och glada över att bli uppmärksammade, säger Pär Pettersson, VD på Svedea. En av våra viktigaste drivkrafter är att bidra till branschens utveckling genom att gör livet enklare för våra kunder. Mobil-appen är ett  bra exempel på vad vi menar.

Juryns motivering lyder: 
Svedeas mobil-app gör det möjligt att räkna på och teckna försäk­ring för mc, snöskoter, ATV och båt via en mobiltelefon. Produkten är ett led i bolagets arbete med att göra försäkringar enklare och mer lättillgängliga för kunden. Lösningen används också av båt-, mc-, skoter- och ATV-handlare för att snabbt ta fram premieupp­gifter. Allt som behövs är ett registreringsnummer och ett person­nummer. Aktivering av försäkringen bekräftas direkt i mobilen. Svedeas mobil-app är unik i sin funktion. Det är den första lös­ningen i Norden där en mobil applikation kommunicerar direkt med ett försäkringssystem och aktiverar en försäkring, direkt via mobilen.

För mer information kontakta:
Pär Petterson, VD Svedea Specialförsäkring, 08-790 03 01, par.pettersson@svedea.se

Svedea Specialförsäkring:

Svedea Specialförsäkring är ett nischat bolag med en tydlig ambition: Att bli nummer ett i de marknadssegment där bolaget är verksamt.

Högt engagemang, starkt kundfokus och en passion för försäkring karakteriserar Svedea. Bakom bolaget står International Insurance Company of Hannover Ltd, helägt dotterbolag till ett av världens största återförsäkringsbolag – Hannover Re.

Svedea erbjuder:

Båtförsäkring
MC försäkring
Skoterförsäkring
ATV Försäkring

För mer information kontakta:

Anders

Kommunikationschef

070-322 86 92 anders.brandstrom@svedea.se

Facebook

Instagram