Sök på Svedea.se

2015-09-09

Premiär för kattförsäkring hos Svedea

Svedea har nått stora framgångar inom flera försäkringsnischer, bland annat med försäkring för motorcyklar, båtar och snöskotrar. Nu satsar bolaget på nästa nisch – djur. Först ut var hundförsäkring som lanserades i juni och nu startar man även kattförsäkring.

Svedeas grundläggande idé är att identifiera försäkringsområden där man genom specialistkunskap kan göra skillnad och driva utvecklingen framåt. En strategi som visat sig framgångsrik – på bara några år har bolaget tagit stora marknadsandelar inom flera nischer, till exempel mc-försäkring, båtförsäkring och snöskoterförsäkring. Nu tar man klivet in på den kraftigt växande djurförsäkringsmarknaden.

– Vi ser stora möjligheter inom djurförsäkring och målet är självklart att bli en betydande aktör men även att tillföra nytänkande inom område. Precis som inom våra andra områden handlar det i slutändan om att göra skillnad för kunderna. Och det kommer vi att göra med en kombination av gedigen erfarenhet, starkt engagemang och entreprenörskap, säger Pär Pettersson, VD på Svedea.

– För hund- och kattägare innebär vår nya satsning inte bara att det finns ytterligare en aktör på marknaden. Ett av våra mål är att förändra och där har vi tagit ett första steg med bland annat vår fria flytträtt. Vi välkomnar även hundar och katter som tidigare varit sjuka utan begränsningar i försäkringsskyddet vilket gör det lättare för djurägarna att byta bolag och få den försäkring som passar dem bäst vid varje tillfälle, säger Odd Einar Bruem, chef för djurförsäkring på Svedea.

Några av fördelarna med Svedeas kattförsäkring

  • Fri flytträtt
  • Ingen karenstid vid införsäkring
  • Avelsförsäkring som ger kattungarna skydd från dag ett
  • Ersättning för behandling av tandsjukdomen TR (FORL)

Den nya försäkringen kan tecknas på svedea.se och via Svedeas kundnav och ombud.

För mer information kontakta:
Odd Einar Bruem, chef djurförsäkring, 08-790 03 33, oddeinar.bruem@svedea.se

För mer information kontakta:

Anders

Kommunikationschef

070-322 86 92 anders.brandstrom@svedea.se

Facebook

Instagram