Sök på Svedea.se

2012-01-12

Ny märkesförsäkring för Harley-Davidson från Svedea

Utmanaren inom mc-försäkring, Svedea Motorförsäkring, har tillsammans med Harley-Davidson Sweden AB tagit fram en unik märkesförsäkring för H-D ägare. Försäkringen innehåller en mängd fördelar till en mycket konkurrenskraftig premie. Den nya märkesförsäkringen kan tecknas hos auktoriserade Harley-Davidson återförsäljare från och med januari 2012.

Svedea har i samarbete med Harley-Davidson Sweden AB tagit fram en ny märkesförsäkring för H-D. Målsättningen har varit att skapa marknadens mest attraktiva försäkring för ett av världens starkaste varumärken.

– Vi är mycket nöjda över att Harley-Davidson valt att samarbeta med Svedea. Vi har samma syn på vad som är en bra försäkring och vad den ska innehålla. H-D ägare satsar stora pengar på sina motorcyklar och ska naturligtvis ha en försäkring därefter, säger Olle Molin, operativ chef på Svedea Motorförsäkring.

Den nya märkesförsäkringen innehåller flera fördelar för H-D ägaren, med bland annat nyvärdesersättning upp till 24 månader för förste ägaren, maskinförsäkring upp till 6 år och 6 000 mil, stilleståndsersättning och assistans dygnet runt. Självriskerna är också låga, inte minst är stöldsjälvrisken endast 2 000 kr, den lägsta på marknaden.

- Vi har tittat mycket noga på HD-ägaren och hur skademönstret ser ut. Med den kunskapen har vi kunnat konstruera en tariff som ger mycket fördelaktiga försäkringspremier för de flesta H-D ägare. Den stöldbild som ligger till grund för dagens höga självrisker är inte längre aktuell vilket naturligtvis ska komma försäkringstagarna till godo, säger Olle Molin.

– Svedea har visat stort intresse för våra kunders behov och det har varit lätt att komma framåt i diskussionerna om villkor och premiesättning. Vi ser fram emot att kunna erbjuda våra kunder en riktigt bra försäkringsprodukt, säger, Richard Nordén, marknadschef Harley-Davidson Sweden.

Den nya märkesförsäkringen kommer att kunna tecknas genom auktoriserade Harley-Davidson återförsäljare från januari 2012.

För mer information kontakta:
Olle Molin, operativ chef, Svedea Motorförsäkring, 08-790 04 10, olle.molin@svedea.se
Richard Nordén, marknadschef Harley-Davidson Sweden, 070-753 03 16, richard.norden@harley-davidson.se

Svedea Specialförsäkring är ett nischat bolag med en tydlig ambition: Att bli nummer ett i de marknadssegment där bolaget är verksamt. Högt engagemang, starkt kundfokus och en passion för försäkring karakteriserar Svedea. Bakom bolaget står Inter Hannover, helägt dotterbolag till ett av världens största återförsäkringsbolag – Hannover Re.

För mer information kontakta:

Anders

Kommunikationschef

070-322 86 92 anders.brandstrom@svedea.se

Facebook

Instagram