Sök på Svedea.se

2020-01-14

Nu delar Skoterfonden ut 250 000 kronor till landets skoterklubbar!

Skoterfonden startades av Svedea 2012 för att stödja svenskt skoterliv. Sedan dess har fonden delat ut över 800 000 kr till mer än 30 olika projekt och nu växer satsningen. Från och med i år höjs det sammanlagda bidragsbeloppet från 100 000 kr till 250 000 kr per år!

– Vi gillar snöskoter och vi gillar skoterklubbar. Utan dem skulle bland annat välskötta snöskoterleder inte finnas och skoterlivet bli mycket fattigare. Men klubbarnas ideella arbete sker ofta i det dolda och får inte den uppmärksamhet det förtjänar. Därför är detta långsiktiga initiativ så viktigt, säger Fredrik Lilliehöök, produktchef snöskoter på Svedea.

En ny ledskoter, en rast- och grillstuga eller en upprustning av den gamla? I och med höjningen av totalbeloppet kan skoterklubbar nu söka upp till 75 000 kronor till ett projekt som ligger dem varmt om hjärtat och som gynnar klubbverksamheten.

– Vi vill ge något tillbaka till de branscher vi är verksamma inom. Därför ser vi det som en självklarhet att kunna bidra till ett levande skoterliv med härliga skoterturer, säkra leder, klubbstugor och fina utflyktsmål. Historiskt sett har det varit stor spridning på vad pengarna har använts till så det ska bli lika spännande att se vilka projekt som klubbarna söker bidrag för i år, avslutar Fredrik.

Skoterklubbar kan ansöka om bidrag ur fonden fram till 29 februari 2020. Under mars offentliggörs vilka klubbar och vilka projekt som juryn beslutat ge bidrag till.

Mer information finns på svedea.se/skoterfonden.

För mer information kontakta:

Fredrik Lilliehöök

Produktchef snöskoter- och ATV-försäkring

0696-170 42 fredrik.lilliehook@svedea.se

Facebook

Instagram