Sök på Svedea.se

2011-01-10

Motor nytt affärsområde hos Svedea

Svedea fortsätter sin satsning på nischade försäkringslösningar och öppnar nu ytterligare ett affärsområde. Det är Svedea Motorförsäkring som från februari 2011 kommer att erbjuda försäkringar för motorcyklar och entusiastbilar. Målsättningen är densamma som för Svedeas övriga affärsområden, att bli kundernas förstahandsval.

Svedea Specialförsäkring, som startade sin verksamhet för mindre än ett halvår sedan, har redan sjösatt två affärsområden; Båtförsäkring och Företagsförsäkring. Nu läggs Motorförsäkring till listan med nischade försäkringslösningar.

– Att starta ett nytt affärsområde med försäkringar för motorcyklar och entusiastbilar är ett naturligt nästa steg för oss, säger Pär Pettersson, VD på Svedea Specialförsäkring. Det är ett marknadssegment där branschkunskap spelar stor roll och som varit statiskt under lång tid. Vi tror att det finns en öppning för den som är beredd att anstränga sig lite mer.

Till Svedea Motorförsäkring har flera välkända namn rekryterats. Bland andra Olle Molin från Moderna Försäkringar samt Jan Karlsson och Keith Eliasson från Bilsport & MC. Affärsområdet kommer redan från start att ha tiotalet medarbetare och öppnar under januari 2011 kontor i Växjö.

– Ska man bli framgångsrik inom försäkringsnischer så måste man brinna för uppgiften och vara väl påläst. Vi har lockat över de bästa i branschen och kommer att ge dem stora möjligheter att forma verksamheten. Svedea är plattformen som skapar förutsättningarna men det är människorna som gör skillnad, säger Pär Pettersson.

För mer information:
Pär Petterson, VD Svedea Specialförsäkring,070-773 17 07 
par.pettersson@svedea.se

 

Svedea Specialförsäkring är ett nischat bolag med en tydlig ambition: Att bli nummer ett i de marknadssegment där bolaget är verksamt. Högt engagemang, starkt kundfokus och en passion för försäkring karakteriserar Svedea. Bakom bolaget står Inter Hannover, helägt dotterbolag till ett av världens största återförsäkringsbolag – Hannover Re.

För mer information kontakta:

Anders

Kommunikationschef

070-322 86 92 anders.brandstrom@svedea.se

Facebook

Instagram