Sök på Svedea.se

2017-07-10

Klart katten ska med på semestern!

Det är semestertider för de flesta och varför inte inkludera även katten i sommarplanerna. Många grubblar på var de ska göra av katten, men att ta med sin fyrbenta vän kan vara ett alternativ. Här tipsar Svedea om bra saker att tänka på när du vill ta med katten på semestern.

För många kattägare kan det kännas som ett dilemma var katten ska bo eller vistas under semestern. Men det är inte så svårt som man kan tro att ta med sin vän på resan. Det enda som krävs är lite planering och förberedelser.

- Tänker man bara till kring kattens förutsättningar, hur den ska åka och hur det ser ut dit man ska så är det både trevligt och enkelt att ta med sig katten. Mina katter har sedan tidig ålder fått hänga med på både semestrar och utställningar och har blivit riktigt resvana, säger Lovisa Johansson, ombud för Svedeas djurförsäkringar

Oavsett hur man ska resa måste katten transporteras i bur. Se till att katten känner sig trygg och har det mysigt i buren. En bra idé är att låta katten vänja sig vid buren redan innan semestern. Väl på plats kan många innekatter finna sig väl tillrätta i sitt tillfälliga hem bara de får sin vanliga mat och har några av sina favoritleksaker. För utekatter är det lite mer att tänka på men det viktigaste är att inte släppa ut katten på en gång utan hålla den inne första tiden. Om du ska bo på hotell – dubbelkolla innan att du verkligen får ha med dig katt. På många hotell tar man bara emot hundar i djurrummen.

Svedeas viktigaste semestertips

  • Vänj katten vid buren i god tid innan resan – ett tips kan vara att börja ge den mat i buren så den kopplar ihop buren med något positivt.
  • Se till att katten inte har det för varmt på resan – välj att åka på morgonen eller kvällen när det är lite svalare, speciellt om bilen inte har AC.
  • Ta med ett reseapotek – tänk på att katten kan få fästingar och bli sjuk även under semestern, så var förberedd genom att ha ett reseapotek till hands.

För mer information kontakta:
Odd Einar Bruem, Chef för djurförsäkring på Svedea, 08-790 03 33, oddeinarbruem@svedea.se

För mer information kontakta:

Anders

Kommunikationschef

070-322 86 92 anders.brandstrom@svedea.se

Facebook

Instagram