Sök på Svedea.se

Vinnarbilden med hundarna Tyra och Zoya. Foto: Jeanette Nordahl

Vinnarbilden med hundarna Tyra och Zoya. Foto: Jeanette Nordahl

2018-07-11

Jeanette vann Svedeas mässtävling med hundbild

På fem mässor från december till mars gav Svedea besökarna möjlighet att vinna en ny mc, fyrhjuling eller vattenskoter. Slutsegrare blev Jeanette Nordahl från Killeberg som precis mottagit sitt pris, en splitter ny Yamaha Kodiak ATV.

Under de mässor för hundar, motorcyklar och båtar som Svedea deltog vid säsongen 2017/2018 anordnades tävlingar som lockade drygt 5 400 personer. Vinnare blev Jeanette Nordahl från Killeberg, en dryg mil norr om Osby. Utslagsgivande för segern blev den bild hon tog på två fundersamma hundar. Jeanette tog bilden underifrån med hundarna stående på en sten mot en fond av en klarblå himmel.

– Jag trodde aldrig att jag skulle vinna! Fyrhjulingen passar mig perfekt, eftersom jag bor mitt ute i skogen. Men här trivs vi, både jag och min hund Tyra som är en amstaffblandning. Det är hon och kompisens border collie Zoya som är med på min bild, säger Jeanette Nordahl.

De fem mässorna var Stockholm hundmässa, MyDog, MC-mässan, Båtmässan i Göteborg och Allt för Sjön. I montern fick besökaren svara på tre kunskapsfrågor som sedan följdes av en bildtävling för de som svarat rätt. Motivet skulle anknyta till den mässa man besökt.

– Jeanette har stått för en väldigt bra prestation, för konkurrensen var stenhård. Att sluta som segrare med så många medtävlare ställer höga krav, men hennes bild på hundarna är verkligen något extra. Hon är en mycket värdig vinnare, säger Odd Einar Bruem, chef för djurförsäkringar och den som levererade förstapriset.

Så här lyder juryns motivering: En riktigt härlig bild med bra ljus och färger. Hundarna förmedlar en samstämmighet som gör oss väldigt nyfikna – varför tittar de så där med huvudena på sned? Och solen som vi anar uppe till höger ger en extra dimension hälsar en helt enig jury.

Här finns övriga finalistbilder.

För mer information kontakta:

Odd Einar Bruem

Chef djurförsäkring

08-790 03 33 oddeinar.bruem@svedea.se

Facebook

Instagram