Sök på Svedea.se

2014-09-15

Företag riskerar kostsam baksmälla efter konferensen

I september är det högsäsong för företagskonferenser. Många företag satsar stora summor pengar och lägger mycket tid på att planera konferensens innehåll och aktiviteter. Men hur ofta frågar man sig hur försäkringen gäller under de intensiva konferensdygnen? Svedea uppmanar företag att se över sitt försäkringsskydd för att undvika kostsamma efterspel.

– Företagskonferenser är ofta välplanerade när det gäller innehållet men många missar att kolla så att man har rätt försäkringsskydd. Vi tycker att det borde vara en lika självklar del av planeringen som att boka boende, säger Kaj Lamme, försäljningschef företag på Svedea. Mycket kan hända på en konferens och det är inte självklart att allt täcks av den försäkring man har.

Tänk till exempel på det här inför företagskonferensen

Gäller försäkringen på höghöjdsbanan?
Fler och fler konferenser innehåller aktiviteter av det mer äventyrliga slaget. Om någon skulle skada sig är det viktigt att försäkringen faktiskt täcker den typen av aktiviteter. Vanliga undantag i olycksfallsförsäkringar är bergsklättring, forsränning, och offpistskidåkning.

Har vi det skydd som behövs om en iPad blir stulen?
Många gånger tar man med sig datorutrustning till konferensen. Utrustningen är nästan alltid försäkrad på hemmaplan men för att den ska vara skyddad krävs att det finns en tjänstereseförsäkring alternativt en allriskförsäkring som gäller utanför kontoret.

Täcker försäkringen dunjackan och glasögonen?
Det finns alltid en risk att personalens privata ägodelar skadas – kanske krossas ett par glasögon eller så blir en märkesdunjacka stulen. Så även om företagets anställda inte reser mycket i jobbet kan det vara bra att ha en företagsförsäkring som innehåller tjänstereseförsäkring – om inte annat för just företagskonferenser.

Vad händer om någon råkar spräcka handfatet?
Utan ansvarsförsäkring kan det bli företaget som får stå för notan om en medarbetare råkar förstöra något på hotellet, till exempel spräcka ett handfat eller spilla rödvin på en heltäckningsmatta.

För mer information kontakta:
Kaj Lamme, försäljningschef företag på Svedea, 08-790 03 50, kaj.lamme@svedea.se


Svedea är ett nischat bolag med en tydlig ambition: Att bli nummer ett i de marknadssegment där vi är verksammma. Högt engagemang, starkt kundfokus och en passion för försäkring karakteriserar vårt bolag. Svedea är en fristående enhet inom världens tredje största återförsäkringskoncern, Hannover Re.

Svedea erbjuder:

Båtförsäkring
Vattenskoterförsäkring
Mc-försäkring
Skoterförsäkring
ATV-försäkring
Försäkring för begagnade bilar
Företagsförsäkring

För mer information kontakta:

Anders

Kommunikationschef

070-322 86 92 anders.brandstrom@svedea.se

Facebook

Instagram