Sök på Svedea.se

2016-12-07

Båtägare – kom ihåg båten i vinter

De flesta båtägare tar båten ur sjön över vintern. Men för den sakens skull behöver båten och båtlivet inte läggas åt sidan. Börja förbereda nästa säsong redan nu så kan du vara först i sjön i vår.

För de allra flesta är båtsäsongen över för det här året och båtarna är upptagna. Men det betyder inte att båten ska glömmas bort utan snarare att det är dags att börja planera för nästa sommar.

Ett bra tips är att redan nu ta tag i sådant som du behöver hjälp med, till exempel att laga kapellet. När säsongen närmar sig har företagen fullt upp, det är nu de har tid att hjälpa dig. Passa också på att besöka båthandlare och båttillbehörsaffärer under vintern om du har frågor eller funderar på att köpa nytt i stället för att vänta till våren när köerna är långa.

Självklart finns det även en del saker som du själv kan fixa med – så gör du båten glad och håller båtabstinensen borta. Till exempel kan det vara bra att göra rent fenderskydden så att de inte repar skrovet.

– Det är vanligt att glömma bort båten under vintern och många börjar förbereda inför nästa säsong först när våren kommit. Risken med det är att köerna för att få hjälp med till exempel kapell är riktigt långa eller att det inte finns någon tid för service. I värsta fall kan det försena sjösättningen och förkorta din båtsäsong så därför är det bäst att göra så mycket som möjligt redan nu, säger Göran Södergren, produktchef för båtförsäkring på Svedea.

Svedeas bästa vintertips till båtägaren

  • Lämna in kapellet för tvätt och lagning så snart som möjligt.
  • Boka tid för reparationer och service redan nu även om de ska göras först i vår.
  • Besök båthandlare eller tillbehörsbutiker nu när det är lugnare så har de mer tid att hjälpa dig
  • Har du tråkigt? Passa på att gå igenom alla tampar och fixa alla ändar så att de är fräscha till våren. Eller rengör fenderskydden så de inte repar skrovet när de hängs på igen.


För mer information kontakta:
Göran Södergren, produktchef båtförsäkring, 08-790 03 11, goran.sodergren@svedea.se

För mer information kontakta:

Anders Brändström

Kommunikationschef

070-322 86 92 anders.brandstrom@svedea.se

Facebook

Instagram