Bättre försäkringsskydd för båtar som ligger i sjön även på vintern

Svedea Båtförsäkring lyssnar på kunderna och slopar det för försäkringsbranschen typiska undantaget för frys- och isskador. Istället inför man en regel om att båtägaren ska göra sitt för att skydda sin båt. Ligger båten i isfri hamn och har värme med avbrottslarm så gäller försäkringen ifall skadan ändå skulle vara framme.

Nu när vintern till slut börjar få ett grepp om vårt avlånga land är det många båtägare med båten i sjön vintertid, så kallade vinterliggare, som funderar över sin båt och risken för frysskador. Traditionellt har båtförsäkringar inte erbjudit något skydd för skador uppkomna genom frysning och is.

– Vi har fått flera påstötningar från vinterliggare som upplever sin situation otrygg vintertid.Försäkringsbranschen har gjort det bekvämt för sig genom att friskriva sig för frysskador. Synsättet verkar ta sikte på att alla båtägare som drabbas av frysskador skulle ha lämnat sin båt vind för våg vintertid vilket inte stämmer, säger Jonas Roberts, affärsområdeschef på Svedea Båtförsäkring.

Svedea Båtförsäkring presenterar nu en lösning som gör att skötsamma vinterliggare kan vara helt trygga. Undantaget för frys- och isskador slopas och ersätts med en regel om att båtägaren ska göra sitt för att skydda båten mot frysning och is. Ligger båten i isfri hamn och har uppvärmning med avbrottslarm på landströmsförsörjningen så beviljas full ersättning ifall skadan ändå skulle vara framme.

– Vi på Svedea har en ärlig ambition att göra försäkring enklare och lösa praktiska problem för båtägare. Därför ändrar vi på en branschstandard som inte ser till båtägarnas behov. Om man har gjort vad man kan för att skydda sin båt så ska även vinterliggare kunna sova gott om natten, säger Jonas Roberts.

För mer information kontakta Jonas Roberts, 070-712 50 47, jonas.roberts@svedea.se

Svedea Specialförsäkring är ett nischat bolag med en tydlig ambition: Att bli nummer ett i de marknadssegment där bolaget är verksamt. Högt engagemang, starkt kundfokus och en passion för försäkring karakteriserar Svedea. Bakom bolaget står Inter Hannover, helägt dotterbolag till ett av världens största återförsäkringsbolag – Hannover Re.

Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.