Beställ Grönt Kort för din bil

Om du ska färdas med bil, mc eller annat fordon utanför Sveriges gränser måste du i många fall ha med dig ett Grönt Kort. Kortet är ett bevis på att ditt fordon är trafikförsäkrat och utfärdas av ditt försäkringsbolag. Saknar du Grönt Kort kan du behöva köpa en separat trafikförsäkring i det land du besöker.

Vad är Grönt Kort?

Grönt Kort (Internationellt försäkringskort för motorfordon) är den svenska benämningen för ett internationellt trafikförsäkringsbevis som ingår i ”Green Card System”. Trafikförsäkringen garanterar dig rätt till ersättning om du drabbas av skada av utländskt fordon i andra länder. Samma kort gäller för bil, mc och andra fordon.

Vilka ansvarar för Grönt Kort?

Systemet hanteras av Council of Bureau med säte i Bryssel och gäller i de flesta europeiska länderna plus ytterligare några angränsande länder. Sveriges representant är TFF, Trafikförsäkringsföreningen.

Var gäller Grönt Kort?

Grönt Kort gäller i ett femtiotal länder i Europa plus ytterligare några länder runt Medelhavet. I majoriteten av dessa länder finns inget krav på att kortet är med, men det underlättar vid skada.

Ska du resa till ett land där Grönt Kort krävs beställer du ett kostnadsfritt av oss. På kortet framgår ditt försäkringsnummer och våra kontaktuppgifter.

Utlandsresor under coronapandemin

Tänk på att hålla dig underrättad om vad myndigheterna säger om utlandsresor under rådande coronapandemi. Kom ihåg att Grönt Kort bara är ett bevis på att fordonet har en trafikförsäkring. Du som ska resa har alltid ansvar att kontrollera om det är möjligt att resa dit du tänkt dig. Här finns aktuell information från UD.

Beställ ett Grönt Kort

Fyll i och skicka formuläret nedan. Vi rekommenderar att du gör det senast två veckor innan avresa. När vi har tagit emot din beställning kommer vi att skicka ett Grönt Kort till din hemadress. Observera att försäkringen måste vara betald för hela reseperioden för att vi ska kunna utfärda ett Grönt Kort. Om du är osäker, kontakta oss för personlig service.
* = obligatorisk uppgift 

Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.