Bra försäkring när du ska ut och segla

Vi vill att det ska vara lätt för dig att försäkra din båt och att du ska känna dig trygg när du är ute och seglar. Hos oss får du en riktigt bra båtförsäkring till rätt pris.

Se ditt pris

PuL

Du kan även se pris på motorbåtförsäkring och vattenskoterförsäkring.

Med vår båtförsäkring får du

  • försäkring som gäller året runt, oavsett om båten är i sjön eller på land
  • allriskförsäkring som gäller om du till exempel tappar GPS-plottern i sjön eller tankar bränsle i vattentanken (gäller XL- och XXL-paketet)
  • ersättning för mast och rigg
Innehåll L XL XXL

Rabatt med stöldskydd

Om du skyddar din segelbåt med söksystem eller stöldskyddsmärkning så kan du få rabatt på din försäkring. Läs mer om hur mycket rabatt du kan få och vilka skydd vi godkänner.

Skadefria år ger lägre självrisk

Har du din båt försäkrad hos oss får du pengar på ett självriskkonto efter varje skadefritt år. Du får 10 % av din aktuella självrisk för sjöskador avsatt till kontot. Pengarna kan du sedan använda till att betala en del av eller hela självrisken vid en skada.

Behöver du något mer?

Har du en trailer som du också vill försäkra? Eller ska du hyra ut båten eller köra i Medelhavet? Då kan du behöva en tilläggsförsäkring.

Undrar du något?

På sidan Frågor och svar kan du få svar på de vanligaste frågorna om våra båtförsäkringar. Hittar du inte ditt svar där kan du ringa oss på 0771-160 190 eller mejla till kundnavet@svedea.se så hjälper vi dig gärna. 

Våra villkor

Här på webbplatsen försöker vi så tydligt som möjligt beskriva vad som ingår i våra försäkringar. Det är dock alltid de fullständiga villkoren som gäller. 

 Villkorssammanfattning Båtförsäkring 2017

 Fullständiga villkor Båtförsäkring 2017

 Fullständiga villkor Segelbåtsförsäkring 2016