Lär känna oss på Umeåkontoret

Gillar du bra sammanhållning, en tydlig företagskultur, peppande kollegor, skön atmosfär och en utvecklande miljö? Bra, då kommer du också att trivas med oss!

Vem är du?

Lotta heter jag och jobbar som avdelningschef i Umeå. Född och uppvuxen i Piteå men flyttade "söderut" för ekonomistudier. Är jag inte på jobbet hittar du mig vintertid på skidor eller skoter, på sommaren är jag helst i stugan hemma i Piteå och äter gott eller kör båt i skärgården. Har jag mer än en helg ledigt åker jag ut och reser, gärna till värmen!

Varför jobbar du på Svedea?

Jag halkade in på Svedea av en slump under studietiden och insåg att jag hittat ett bolag som hade precis det jag sökte. Svedea brinner precis som jag för företagskultur, och att få bygga upp ett kontor med fokus på just detta var en utmaning jag gärna hoppade på. Jag fick möjligheten att utvecklas snabbt och 3 år senare trivs jag precis lika bra om inte bättre. Det har varit häftigt att se den utveckling vi haft på den här korta tiden!

Vem är du?

Christian Pettersson är mitt namn och jag har jobbat här längst bland säljarna. Är från idyllen Trosa kommun där mycket handlar om båtar under somrarna och innebandy under vintrarna. Flyttade upp till Umeå 2010 för att plugga men hoppade av ganska fort och började med det jag egentligen ville göra – jobba med sälj. Ett av mina största intressen är vetenskap och hur problem kan lösas tack vare det.

Varför jobbar du på Svedea?

Jag fick ett tips av en vän att Svedea hade ett nyöppnat kontor i Umeå som sökte folk. Fick höra om att det var ett speciellt bolag som inte var som alla andra. Har varit på en hel del olika företag och sålt deras produkter och tjänster men känner verkligen att jag har hittat rätt när jag började på Svedea. Vår tydliga företagskultur och kollegorna gör skillnad ifrån andra bolag jag varit på.

Vem är du?

Jag heter Sebastian och har efter ett par år utomlands flyttat tillbaka till min fina hemstad Umeå. Jag gillar TV-spel och mina katter.

Varför jobbar du på Svedea?

Jag har tidigare jobbat mycket med både kundservice och försäkringar och sitter just nu i kundnavet här i Umeå. Ursprungligen sökte jag till Svedea eftersom jag trivs i försäkringsbranschen och kände att det vore spännande att pröva på jobbet som säljare. Eftersom bolaget vuxit och fortfarande växer har jag genom en kombination av lyhörda chefer och egna önskemål fått chansen att pröva nya arbetsuppgifter och fått vidareutvecklas på jobbet. Svedea har en härlig företagskultur och jag trivs bra på kontoret. Jag uppskattar särskilt känslan att alla i företaget samarbetar och jobbar mot gemensamma mål.

Vem är du?

Marcus heter jag och jobbar som gruppchef på direktförsäljning. Jag är född och uppvuxen i Umeå och umgås helst med min familj och vänner. Vintertid finner ni mig på en skoter eller i skidbacken. Sommartid spenderas all ledig tid på hojen.

Varför jobbar du på Svedea?

Jag kvaddade min första skoter som var försäkrad hos Svedea, när ärendet var klart och skotern var inlöst så skulle jag ut på blocket och kika efter en ny maskin. På första sidan var en Svedea annons ute och det såg väldigt intressant ut så jag sökte jobbet. Därefter insåg jag hur en arbetsplats faktiskt ska fungera och hur viktig företagskulturen är för både gruppen och den enskilda individen.

Vem är du?

Jag heter Albin och jobbar som försäkringsrådgivare. På fritiden håller jag gärna på med träning, oftast är det racketsport eller gym som gäller.

Varför jobbar du på Svedea?

Jag började på Svedea för att jag var sugen på att prova något nytt. Hade ingen tidigare erfarenhet av försäkringar och tänkte att det skulle vara en rolig utmaning. Det som gör att jag trivs så bra på Svedea är till stor del tack vare kollegorna. Det är många gånger i veckan man stannar kvar på jobbet efter stängning, enbart för att hänga och snacka.

Vem är du?

Mitt namn är Greta Petursdottir och jag arbetar som kundtjänstmedarbetare. På fritiden är jag med vänner och familj, gärna i en stuga vid vattnet.

Varför jobbar du på Svedea?

Jag jobbade inom handel förut och var redo för något nytt och oj vad glad jag är för det beslutet! Svedea speglar både mig som privatperson samt i min arbetsroll. Jag stormtrivs i en utvecklande och motiverande arbetsmiljö och har lika roligt på jobbet som utanför med mina kollegor.

Vem är du?

Mitt namn är Henrik Lindström och jag jobbar som kundnavetmedarbetare. Jag är född och uppvuxen i Kramfors men flyttade till Umeå för nya utmaningar.

Ett av mina stora intressen är sport i olika former men i synnerhet hockey och fotboll, däremot har det blivit så att jag oftare kollar på än utövar det själv.

Varför jobbar du på Svedea?

Jag började på Svedea i början av 2018 i samband med att jag flyttade till Umeå. Tidigare arbetade jag för ett storbolag och ville fortsätta jobba inom försäkring.

Tack vare den företagskultur som vi har här så dröjde det inte länge innan jag kände att Svedea är annorlunda och att vi tar vara på varandra i smått och i stort. Så det är med väldig glädje och passion både för min arbetsroll och för företaget som jag jobbar här.

Vem är du?

Hej! Jesper heter jag. Jag är född och uppvuxen i Umeå och bor tillsammans med min flickvän. Som person tycker jag om att hitta på mycket saker då jag är en väldigt energifylld person. Jag uppskattar dagar då jag tar mig upp ur sängen i tid och hinner med ett träningspass innan jobbet.

Varför jobbar du på Svedea?

Jag är i grunden utbildad elektriker och har arbetat inom hantverkarbranschen i några år tills jag fick möjlighet att testa på försäljning och jag fastnade direkt. Jag ville fortsätta utvecklas och hittade då Svedea via rekommendationer och ångrar inte en sekund att jag sökte hit! Nu kan jag själv rekommendera Svedea till alla som vill utvecklas inom ett företag med en bra företagskultur, härliga kollegor och en driven atmosfär.

Vem är du?

Jag heter Ludvig och jobbar som försäkringsrådgivare. På fritiden tycker jag om att spela fotboll, fiska och åka slalom.

Varför jobbar du på Svedea?

Jag började jobba på Svedea ett par dagar efter att jag hade tagit studenten. Jag jobbade med försäljning förra sommaren och blev rekommenderad att söka till Svedea av Alexander Finnberg som jag jobbade med förra sommaren. Jag ville jobba med försäljning efter gymnasiet och när jag blev tipsad om Svedea kändes det som ett självklart val. Nu har jag jobbat på Svedea i ungefär en månad och jag trivs jättebra. Det jag tycker är bäst med Svedea är utmaningen med jobbet och de trevliga kollegorna och sammanhållningen är självklart ett stort plus.

Vem är du?

Mitt namn är Anna och jag har precis flyttat tillbaka till Umeå efter avslutade musikstudier. Jag fascineras av ljud och håller på med låtskriveri och musikproduktion när jag inte jobbar på Svedea.

Varför jobbar du på Svedea?

Jag letade efter ett jobb som hade en schysst företagskultur. Ett jobb man ser fram emot att gå till, med drivna kollegor som peppar varandra. Jag tycker Svedea har just det! Ett unikt sätt att arbeta med arbetsmiljö och personal på. Det är ett väldigt roligt jobb!

Vem är du?

PerElof – Smålänning som jobbat med sälj större delen av mitt liv, mestadels inom b2b. Vid sidan av olika jobb har jag utbildat mig inom bland annat gemmologi, filosofi och datavetenskap. Stor skogs- och hundälskare (har en Rafeiro do alentejo). På min lediga tid åker jag gärna upp till fjälls och tältar, plöjer igenom dåliga skräckfilmer och smuttar på en Lagavulin.

Varför jobbar du på Svedea?

Fick förfrågan om att skicka in en ansökan, hälsade på de framtida kollegorna och den självklara vänligheten som de utstrålade gjorde det till ett självklart val. Vi har ett fokus på att göra rätt för våra kunder och internt så arbetar vi tillsammans på ett väldigt givande sätt. Helt klart den bästa samhörighet jag sett på en yrkesplats.

Vem är du?

Alexander Finnberg heter jag och jobbar som försäkringsrådgivare här på Svedea. När jag inte befinner mig på arbetet så spenderar jag så mycket tid jag kan med vänner och familj (Samt min hund såklart!).

Varför jobbar du på Svedea?

Nyckelordet på varför jag jobbar på Svedea är företagskultur! Eftersom att Svedea lägger så satsar så mycket på det så bidrar det till en skön och trygg arbetsplats, men samtidigt så blir man pushad till att utmana sig själv och utvecklas vilket jag som fotbollsspelare tycker är helt suveränt!

Prata
med
oss!
Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.