Lär känna oss på Svedea

Gillar du bra sammanhållning, en tydlig företagskultur, peppande kollegor, skön atmosfär och en utvecklande miljö? Bra, då kommer du också att trivas med oss!

Vem är du?

Jag heter Mats Åström och har jobbat som motorskadereglerare på Svedea sedan 2012. På fritiden blir det allt ifrån promenad med vår hund till idrotter i alla dess former. Om jag inte hänger med på barnens aktiviteter på fotbollsplanen eller i slalombacken kör jag gärna både motorcykel och snöskoter.

Varför jobbar du på Svedea?

Jag har jobbat inom försäkringsbranschen i stort sett i hela mitt arbetsliv och när Svedea dök upp och sökte motorskadereglerare så var det självklart att söka då det kändes som Svedea hade något spännande på gång. Och nu när jag ser tillbaks vilka steg Svedea tagit är jag glad och stolt att fått vara med på resan som jag tror bara börjat.

Vem är du?

Mitt namn är Catalina Gustafsson och jag är ombudsansvarig på Svedea. Jag ansvarar för Svedeas djurombud som förmedlar hund- och kattförsäkringar.

Varför jobbar du på Svedea?

Första gången jag klev innanför Svedeas dörrar var i ett helt annat syfte och när jag klev ut ringde jag min kompis och sa ”det här stället skulle man jobba på”. Det är ett arbete som jag trivs med dels för att jag får arbeta med min passion – djur – men också för att Svedea är ett företag som värnar om sina medarbetare. Som ger frihet under ansvar och ständigt uppmuntrar personlig utveckling.

Vem är du?

Jag heter Fredrik Wiel-Berggren och är controller på företagsavdelningen. Det innebär att jag följer upp vår affär på alla ledder samt sköter en stor del av rapporteringen till ledning och ägare för avdelningens räkning. På Svedea började jag i augusti 2010 och har sedan dess jobbat med underwriting, skadereglering, systemutveckling och uppföljning.

Varför jobbar du på Svedea?

Det som ursprungligen lockade mig var att få vara med och starta upp ett nytt bolag, det som får mig att stanna kvar är känslan av att vi hela tiden kommer vidare och ställs inför nya utmaningar. Det är den känslan, tillsammans med kollegor och företagskulturen som är det bästa med att jobba på Svedea.

Vem är du?

Mitt namn är Li Pettersson och jag är 26 år gammal. Jag kommer från Linköping, vilket man hör på min fantastiska dialekt. När jag pluggade affärsjuridik hade jag praktik på Svedea i två månader. Efter examen fick jag jobb här och varit anställd sen september 2017.

Varför jobbar du på Svedea?

De allra flesta man frågar inom försäkringsbranschen säger att man hamnat här av en slump och sedan blir man kvar. När jag hade min praktik kände jag att min utbildning passade bra inom branschen. Jag har en blandad roll och arbetar med compliance, juridik och skadereglering. Kombinationen gör att jag får lära mig otroligt matnyttiga saker som fått mig att växa i min roll, men även som person. Jag har också fått möjligheten att engagera mig i olika ”råd” som finns inom bolaget, till exempel vårt Passionsråd som arrangerar fester. Det är bra människor som jobbar här och vi har kul tillsammans på jobbet – därför är jag kvar.

Vem är du?

Micke heter jag och jag arbetar som system- och webbutvecklare på Svedea. Jag har jobbat här sedan slutet på 2018 och trivs fantastiskt bra. Jag är född och uppvuxen i Stockholm och gillar allt som har med fordon och teknik att göra.

Varför jobbar du på Svedea?

Jag tycker om att jobba med saker som har en viktig funktion i samhället och det tycker jag försäkringar har. Dessutom vill jag jobba på ett företag som är juste mot sina kunder och det kan vara en utmaning att hitta den kombinationen i försäkringsbranschen, men jag tycker att Svedea uppfyller det kravet. Att Svedea dessutom har en bra företagskultur och ett ledarskap som förstått att om man hand om sina medarbetare på ett bra sätt, så kommer medarbetarna ta hand om kunderna på ett minst lika bra sätt om inte ännu bättre.

Vem är du?

Mitt namn är Caroline Sundvik, jag är Digital Marketing Manager här på Svedea vilket innebär att jag jobbar med vår digitala marknadsföring och försäljning. Jag har varit på Svedea i ca två år men har jobbat med digital marknadsföring i stort sett hela mitt arbetsliv, främst på olika byråer.

Varför jobbar du på Svedea?

Vi har en fantastisk kultur på Svedea som vi jobbar väldigt aktivt med. Som nyanställd får man åka iväg på ett "kulturdygn" där man på ett unikt sätt får fördjupa sig i våra värdeord och verkligen lära känna företaget. Kulturen finns sedan med som grund i allt vi gör. Detta gör att det det är enkelt att samarbeta och det finns en väldigt stark laganda. För mig som kommer från byråsidan är det också väldigt roligt att få vara del av en kommunikationsavdelning med många olika kompetenser, jag inspireras och lär mig något nytt av mina kollegor varje dag, det är en lyx!

Vem är du?

Erik Björkenholt heter jag och jag jobbar i kundnavet som mc- och snöskoterspecialist. Jag har jobbat på Svedea sedan maj 2018, vilket faller sig naturligt då jag har en stor passion för mc, snöskotrar och båtar.

Varför jobbar du på Svedea?

Det som lockade mig att börja arbeta på Svedea var bemötandet jag fick när jag anmälde en skada på min mc för nåt år sedan, detta var innan jag började arbeta för Svedea. Bemötandet jag fick då gjorde att när jag såg en annons var det självklart att jag skulle söka! Det som delvis får mig att stanna är kulturen, alla värnar om varandra och det är ”högt i tak”. Man kan snacka med vem man vill, det finns inga gränser mellan olika anställningar. Alla är lika värda.

Vem är du?

Jag heter Malin Lundgren och jobbar i kundnavet som djurspecialist sen lite mer än ett år tillbaka, jag började hösten 2018. Mina största passioner på fritiden är att träffa vännerna, dansa salsa och att uppleva nya städer i världen.

Varför jobbar du på Svedea?

Jag fick ett tips av en vän som tidigare jobbat på Svedea som tyckte att det var en riktigt bra arbetsplats. Svedea är ett nytänkande företag med innovativa idéer och en grym företagskultur. Vi får hela tiden chansen att lära oss mer och testa de produkter vi försäkrar för att öka kunskapen.

Prata
med
oss!
Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.