Utvecklare som vill jobba med Progress

Välkommen till ett unikt bolag inom försäkring

Svedea är ett snabbväxande specialistbolag inom försäkring. Vi försäkrar fler än tvåhundratusen båtar, motorcyklar, snöskotrar, bilar, hundar och katter men också ett stort antal företag. Vår övertygelse är att framgång skapas av engagerade medarbetare som trivs på jobbet och vår vision är att förändra försäkringsbranschen.

Bli en viktig del i vårt utvecklingsteam

Som systemutvecklare kommer du att ingå i vår IT-/systemavdelning som består av ett tiotal drivna personer som arbetar med utveckling och förvaltning av våra försäkringssystem och webbplattformar samt drift och underhåll av vår IT-infrastruktur. Din huvuduppgift blir systemutveckling relaterat till vårt försäkringssystem Winsure, utvecklat i Progress OpenEdge.

Du blir en viktig kugge i teamet som utvecklar och förvaltar vår systemplattform. Du kommer att jobba tätt tillsammans med våra övriga utvecklare men kommer också att samverka med användare och kravställare från verksamheten. Rollen är bred och innebär såväl deltagande i utvecklingsprojekt som daglig förvaltning. Du kommer att få möjlighet att vara med i alla delar av utvecklingsarbetet, från kravarbete och utveckling till drift/förvaltning.

Det här förväntar vi oss av dig 

För att lyckas i tjänsten behöver du ha erfarenhet av utveckling – antingen i Progress eller något annat programmeringsspråk. Det är ett plus om du även har erfarenhet av försäkringssystemet Winsure eller försäkringsbranschen.

Som person gillar du utmaningar, triggas av problemlösning och har ett naturligt driv att söka kunskap och lära nytt. Du är strukturerad och noggrann och håller hög kvalitet i det du levererar. Eftersom Svedea är ett snabbt växande bolag där både arbetstempo och förändringstakt är hög är det viktigt att du är flexibel och ser möjligheter även då förutsättningarna ändras.

Vi gillar att du:

  •          är engagerad och nyfiken som person
  •          är en driven problemlösare
  •          upprätthåller en hög professionell standard
  •          har en stor vilja att lära dig nya saker
  •          har en akademisk utbildning inom data-/systemvetenskap eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  •          har några års erfarenhet av systemutveckling

Det här kan du förvänta dig av oss

Vi erbjuder ett intressant jobb fyllt av utmaningar på en arbetsplats som inte liknar någon annan i försäkringsbranschen – energinivån är hög och företagskulturen mycket tydlig. Vi är ca 100 medarbetare och vårt huvudkontor finns nära Hötorget i centrala Stockholm. Filialkontor finns i Hammarstrand, Växjö och Umeå. Svedea är en fristående enhet inom världens tredje största återförsäkringskoncern, Hannover Re.

Ansök till tjänsten