Redovisningsansvarig

Välkommen till ett unikt bolag inom försäkring

På Svedea försäkrar vi inte allt. Men det vi försäkrar är vi riktigt bra på. Idag har fler än tvåhundratusen kunder gett oss sitt förtroende och vi fortsätter att växa. Vår övertygelse är att framgång skapas av engagerade medarbetare som trivs på jobbet och vår vision är att förändra försäkringsbranschen. Vi är ett dynamiskt och värderingsdrivet bolag som ingår i världens tredje största återförsäkringskoncern, Hannover Re.

Brinner du för redovisning och gillar ansvar?

Till huvudkontoret i Stockholm söker vi nu en redovisningsansvarig som med hjälp av en assistent ska ansvara för Svedeas ekonomiska redovisning, från ax till limpa. Du ingår i stabsfunktionen och rapporterar direkt till VDI rollen ingår även möten och löpande kontakter på engelska med våra kontaktpersoner på koncernens huvudkontor i Hannover. Som person är du självgående, gillar att ta ansvar och har en naturlig förmåga att utveckla metoder och rutiner som leder till effektivisering och ökad kvalitet. Då Svedea ingår i en global koncern med strikta rutiner och fasta tidpunkter för rapportering ställs krav på din förmåga att planera arbetet inför givna deadlines.

Vi söker dig som framförallt har goda redovisningskunskaper inklusive deklarationer, bokslut, budget, prognos och analys.

Det här förväntar vi oss av dig

För att lyckas i rollen behöver du vara noggrann och kvalitetsmedveten. Korrekt rapportering, både internt och externt, är av stor betydelse på många nivåer i vårt företag och inte minst gentemot koncernledningen i Hannover. Du behöver också vara analytisk och uppmärksam på avvikelser och siffrors rimlighet. Ditt omdöme är gott och du kan hantera komplexa uppgifter även under press. Du är öppen för nya utmaningar och stimuleras av succesivt ökat ansvar och nya arbetsuppgifter.

Vi gillar att du:

  • har högskole-/universitetsutbildning inom ekonomi
  • skriver och talar engelska flytande (tyska är ett plus)
  • är noggrann och kvalitetsmedveten
  • är analytisk och vågar ifrågasätta
  • kan planera ditt arbete och hålla deadlines
  • har mycket goda kunskaper i Excel

Det här kan du förvänta dig av oss

Du kommer till en arbetsplats som inte liknar någon annan i försäkringsbranschen – energinivån är hög och företagskulturen mycket tydlig. Vi är ca 100 medarbetare och vårt huvudkontor finns nära Hötorget i centrala Stockholm, filialkontor finns i Växjö, Umeå och Hammarstrand, Jämtland. Svedea är en fristående enhet inom världens tredje största återförsäkringskoncern, Hannover Re.

Qsearch hjälper oss med denna rekrytering. För mer information kontakta Lisa Robberts, lisa.robberts@qsearch.se, 076-777 03 65

Vill du ansöka kan du göra det här eller på qsearch.se

Ansök till tjänsten