Operativ gruppchef för båtskador

Välkommen till ett unikt bolag inom försäkring

Svedea är ett snabbväxande specialistbolag inom försäkring. Idag har fler än tvåhundratusen kunder gett oss sitt förtroende och vi fortsätter att växa. Vår vision är att förändra branschen och inom de områden vi är verksamma siktar vi högt – vi ska vara förstahandsvalet på försäkringsmarknaden. Vår övertygelse är att framgång skapas av engagerade medarbetare som trivs på jobbet. Svedea är en fristående enhet inom världens tredje största återförsäkringskoncern, Hannover Re.

Var med och bygg en båtskadehantering som alla älskar

Vi söker nu en operativ gruppchef för båtskador till vårt kontor i Stockholm. Du ansvarar för vår hantering av skador för motorbåtar, segelbåtar och vattenskotrar men också för att vi utvecklar oss till nästa nivå. Vi vill skapa den bästa skadehantering som någonsin skådats. För det behöver vi dig som har lätt för att engagera andra och som effektivt och utan stress kan lösa praktiska frågor i vardagen samtidigt som du har en strategisk förmåga och vill sikta framåt. 

Vad vi förväntar oss av dig

Som gruppchef är din främsta uppgift att coacha, utveckla och engagera dina kollegor i båtskadeteamet, idag fyra personer. Målet är att nå branschens bästa kundnöjdhet genom en skadereglering som är snabb, kunnig och personlig. I praktiken innebär rollen att du delar din tid mellan att själv reglera båtskador och att leda och utveckla teamet. Arbetssättet innebär att du jobbar nära de du ska leda och du behöver ha en naturlig fallenhet för att inspirera och lyfta fram det bästa hos de du arbetar med. Vi söker dig som har minst genomgångna gymnasiestudier och har gedigen erfarenhet från försäkringsbranschen, antingen som ledare eller som skadereglerare. Att du har ett starkt intresse för båtar och båtliv är en förutsättning för att lyckas i rollen. Vi ser också att du har god språklig kunskap i svenska och engelska och har erfarenhet av skriftlig kommunikation med kunder. Det är meriterande med en bakgrund inom juridik.

Vi gillar att du:

  • har ett stort båtintresse
  • gillar att driva förändring
  • förstår hur god service ser ut
  • kommunicerar på ett tydligt och trevligt sätt
  • är lösningsfokuserad och har ett gott affärsmannaskap
  • kan skapa engagemang och teamkänsla
  • har hög kapacitet och kan vara lugn i stressiga situationer

Vad du kan förvänta dig

Du kommer hela tiden vara nära verksamheten. Dels kommer du själv att reglera skador, dels kommer du att leda gruppens arbete för att bland annat säkerställa en hög nivå av service och gott samarbete med varv, handlare, leverantörer och andra försäkringsbolag. I arbetet ingår att coacha medarbetarna för att komma fram till beslut och kommunicera detta mot kund och andra intressenter både muntligt och skriftligt samt att hålla dig uppdaterad om nyheter, produkter, villkor, instruktioner och lagar. Att ha en aktiv marknadsnärvaro i branschen ser vi som en självklarhet.

För rätt person erbjuds goda möjligheter till personlig utveckling och möjlighet att påverka Svedeas varumärke. Du kommer till en arbetsplats som inte liknar någon annan i försäkringsbranschen – energinivån är hög och företagskulturen mycket tydlig. Vi är ca 100 medarbetare och vårt huvudkontor finns i centrala Stockholm. Filialkontor finns i Hammarstrand, Växjö och Umeå

Passar den här tjänsten in på dig är det säkrast att skicka in din ansökan omgående, dock senast 11 december. Vi kommer att utvärdera kandidater löpande och tillsätta tjänsten snarast. Mer information om tjänsten får du av rekryterande skadechef Sverker Söderholm, 08-790 04 20

 

Ansök till tjänsten