Mc-tekniker/besiktningsman till Växjö

Välkommen till ett unikt bolag inom försäkring

Svedea är ett snabbväxande specialistbolag inom försäkring. Idag har fler än tvåhundratusen kunder gett oss sitt förtroende och vi fortsätter att växa. Vår vision är att förändra branschen och inom de områden vi är verksamma siktar vi högt – vi ska vara förstahandsvalet på försäkringsmarknaden. Vår övertygelse är att framgång skapas av engagerade medarbetare som trivs på jobbet. Svedea är en fristående enhet inom världens tredje största återförsäkringskoncern, Hannover Re.

Var med och skapa en skadehantering med Sveriges nöjdaste kunder

Vi söker nu en tekniker/besiktningsman till vårt kontor i Växjö. Du kommer främst att hantera skador för MC men också för personbil och ATV. Därför bör du ha några års erfarenhet som tekniker hos en MC-verkstad. Har du dessutom annan erfarenhet från motorverkstads- eller försäkringsbranschen är det ett plus. Att du precis som vi är passionerat intresserad av både motorer och kundservice utgår vi ifrån.

Vad vi förväntar oss av dig

Som tekniker/besiktningsman är du Svedeas tekniska expert som granskar reparationskalkyler, värderar fordon samt har kontakt och kommunicerar med kunder, verkstäder och andra intressenter under skadans handläggning. Att du kan prioritera och är angelägen om att göra kunderna nöjda är en förutsättning för att lyckas i rollen. Det är också viktigt att du på ett trevligt och tydligt sätt kan kommunicera dina affärsmässiga beslut till kund. I rollen ingår även att befästa vårt aktiva samarbete med MC-verkstäder/handlare för att bidra till Svedeas ombudsförsäljning.

Vi söker dig som har gymnasial utbildning och har arbetat som tekniker i MC-branschen. Vi vill också att du har god kunskap i svenska och kan kommunicera både muntligt och skriftligt med kund. En stor del av din tid kommer du att spendera vid skrivbordet med telefonen och datorn som dina främsta arbetsredskap, det är därför viktigt att du har god telefonvana och datorkunskap samt är duktig på att organisera ditt arbete.

Vi gillar att du:

  • har ett stort MC-intresse
  • triggas av att ge god service
  • är lösningsfokuserad och har ett gott affärsmannaskap
  • är flexibel och en bra lagspelare
  • har hög kapacitet och kan vara lugn i stressiga situationer
  • kommunicerar på ett tydligt och trevligt sätt

Vad du kan förvänta dig

Du kommer självständigt att hantera verkstadskalkyler för MC-skador. I arbetet ingår att ta egna beslut och kommunicera dessa mot verkstäder, kunder och andra intressenter, både muntligt och skriftligt samt att hålla dig uppdaterad om nyheter, produkter, villkor, instruktioner och lagar. Det är av yttersta vikt att säkerställa ett gott samarbete med verkstäder, handlare och andra försäkringsbolag. Du kommer att spendera merparten av din tid på kontoret, men också vara ute på fältet. Du kommer att ingå i ett tekniker/besiktningsteam bestående av fem personer som sitter i Växjö, Stockholm och Hammarstrand. Tjänsten innebär mestadels dagsresor, men även övernattningar och helgarbete kan förekomma för att kunna närvara vid mc-mässor och hojträffar.

För rätt person erbjuds goda möjligheter till personlig utveckling och möjlighet att påverka Svedeas varumärke. Du kommer till en arbetsplats som inte liknar någon annan i försäkringsbranschen – energinivån är hög och företagskulturen mycket tydlig. Vi är ca 100 medarbetare och vårt huvudkontor finns i centrala Stockholm. Filialkontor finns i Hammarstrand, Växjö och Umeå


Passar den här tjänsten in på dig är det säkrast att skicka in din ansökan omgående. Vi kommer löpande utvärdera kandidater och tillsätta tjänsten snarast. Mer information om tjänsten får du av rekryterande skadechef Sverker Söderholm, 08-790 04 20.

 

Ansök till tjänsten